Eğlence

Netflix Oscar 2021 töreninden yedi ödülle döndü

netflix oscar 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, geçtiğimiz gece gerçekleştirilen Oscar 2021 ödül töreninden yedi ödülle döndü. Çevrimiçi içerik platformu, toplam 31 dalda ödüle aday gösterilmişti. Ma Rainey’s Black Bottom ve Mank gibi filmleriyle ödül kazanan şirket, geceyi en çok ödülle kapatan stüdyo oldu.

Oscar gecesi Netflix için iyi geçmiş gibi görünse de, bu başarıyı gölgeleyen bazı noktalardan bahsetmek de mümkün. Netflix, en iyi fil ödülünü Disney’in yapımcılığını üstlenen Nomadland’e kaptırdı. Buna ek olarak, Netflix’in filmleri oyunculuk kategorilerinde Oscar kazanamadı.

Ma Rainey’s Black Bottom, saç ve makyaj ile en iyi kostüm kategorilerinde Oscar’ları kazandı. Mank ise yapım tasarımı ve görüntü yönetmenliği dallarında ödülün sahibi oldu. My Octopus Teacher en iyi belgesel, Two Distant Strangers en iyi kısa film, If Anything Happens I Love You ise en iyi kısa animasyon filmi Oscar’larını kazandı.

Netflix Oscar 2021 töreninden daha fazla ödülle dönmeyi bekliyordu. Geçtiğimiz ağustos ayında hayatını kaybeden Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom’daki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünün güçlü adaylarından biriydi. Ancak bu dalda ödülün sahibi The Father’daki rolüyle deneyimli oyuncu Anthony Hopkins oldu. En iyi film ödülünü kazanan Nomadland’in yönetmeni Chloé Zhao, en iyi yönetmen ödülünü evine götürdü. Filmin başrolü Frances McDormand ise en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne Minari’deki rolüyle Yuh-jung Youn, en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Judas and the Black Messiah’taki rolüyle Daniel Kaluuya layık görüldü.

İLGİLİ HABERLER