Eğlence

Netflix orijinal içeriklerini mobile daha uygun biçimde sunacak

netflix orijinal mobilNetflix orijinal içeriklerine mobil cihazlarda daha iyi görüntülenmelerini sağlayacak dokunuşlar yapmayı planlıyor. San Francisco’da gazetecilerle bir araya gelen Netflix’in ana ürün sorumlusu Neil Hunt, böylelikle giderek büyüyen mobil izleyici kitlelerine daha iyi bir deneyim sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Hunt, ana kopya üzerinde mobil cihazlara yönelik değişiklikler yapmanın imkansız bir hareket olmadığını dile getirdi. Bugüne kadar böyle bir denemelerinin olmadığını söyleyen Netflix yöneticisi, önümüzdeki birkaç yılda bu konunun üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Hâli hazırda mobil cihazlar, özellikle telefon, üzerinde Netflix içeriklerini izlerken bazı sahnelerde detayları görmek zor olabiliyor. Netflix yapacağı çalışmalarla mobil cihazlarda detayları kaçırmadan, daha kapsayıcı bir izleme deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

1999’dan bu yana Netflix’te görev yapan Hunt, şirketin en üst düzey isimleri arasında yer alıyor. Hunt, Dolby ile birlikte hazırlanan Iron Fist’in yayınlanması amacıyla Netflix’in genel merkezinde ve Dolby Laboratuvarları’nda iki gün süren bir etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuşmaların genelinde Iron Fist’in HDR formatında çekilmesi ana gündem maddesi oldu. HDR’ın sadece büyük ekrana özgü olmadığı hem Hunt hem de Dolby yöneticileri tarafından vurgulandı.

Netflix orijinal içeriklerini mobile uygun hâle getirerek büyümesini hızlandırabilir

Netflix’in büyük ölçekli küresel açılımının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. O günden bu yana servisin mobil kullanımında da önemli bir artış kaydedilmiş durumda. Hunt, özellikle Asya ülkelerinde mobil cihazların Netflix tüketiminde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Orijinal içerikleri mobile daha uygun hâle getirmek, Netflix’in bu ülkelerdeki büyümesini hızlandırabilir.

İLGİLİ HABERLER