Eğlence

Netflix ön izleme grubunu büyütüyor

netflix profil transferi

Netflix önümüzdeki yıldan itibaren orijinal içeriklerini yayına girmeden önce çok daha fazla sayıda kişinin izlemesini mümkün kılacak. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket “ön izleme izleyicileri” havuzunu ciddi anlamda büyütecek. Hâlihazırda 2 bin kişinin dahil olduğu bu grubun büyüklüğününün 2023’te on binlerce kişiyi bulacağı söyleniyor.

Şirketin “odak grubu” geçtiğimiz aylarda bir Variety haberine konu olmuştu. Haberde Netflix’in en az 2021’in mayıs ayından bu yana kullanıcılarına “Yeni dizi ve filmleri diğer üyelerden önce izleyen ve geri bildirim veren üye topluluğuna katılmak ister misiniz?” sorusunu sorduğu belirtiliyor. Şirket tarafından gönderilen e-postada odak grubu için “Basit ancak hem sizin hem de diğer üyeler için en iyi içerikleri oluşturma sürecinin son derece önemli bir parçası” ifadesi yer alıyor.

Odak grubunda kullanıcılardan platformun henüz gösterime girmeyen içeriklerini izlemeleri ve sevdikleri ya da sevmedikleri noktaları belirttikleri bir anket doldurmaları isteniyor.

Netflix ön izleme grubundan Don’t Look Up’ta yararlanmış

The Wall Street Journal’ın haberine göre, bu grup “Netflix Ön İzleme Grubu” adıyla anılıyor. Leonardo Di Caprio ve Jennifer Lawrence’ın oynadığı “Don’t Look Up” filminin bu geri bildirim grubundan yararlanan yapımlardan biri olduğu belirtiliyor. Ön izleme grubunun filmin çok ciddi olduğu yönünde geri bildirim verdiği ve filmin yaratıcılarının da bu geri bildirim üzerine komik unsurlar eklediği ifade ediliyor.

Netflix içerik yaratıcılarına özgürlük sağlamasıyla tanınan bir platform. Dolayısıyla bir “ön izleme grubu” kurmak şirket ve içerik yaratıcıları arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyebilecek bir hamle olarak değerlendirilebilir. Ancak şirketin sadece geri bildirim paylaştığı ve herhangi bir değişiklik yapılmasını zorlamıyor. 

İLGİLİ HABERLER