Eğlence

Netflix, mobil platformda izleyici tercihlerini yakalamak için yeni bir özelliği devreye alıyor

netflix mobil beğen

Dünyaca ünlü streaming devi Netflix, izleyici alışkanlıklarını daha iyi anlamak ve kullanıcı deneyimini artırmak için bir adım daha atıyor. Mobil uygulamasına eklediği yeni bir özellikle, izleyiciler izledikleri film veya dizilere anlık tepki verebilecekler.

Bu yeni değişiklikle, bir şey izlerken ekrana dokunduğunuzda, karşınıza üç farklı beğenme butonu çıkıyor. Bu butonlar, hali hazırda bildiğiniz seçeneklerin yanında yer alacak. Bu seçenekler arasında ileri sarma, geri sarma ve video hızını değiştirme butonları bulunuyor.

Netflix’in mobil cihazınızdaki ekranına dokunduğunuzda karşınıza çıkan görüntü, beğenme butonlarının nasıl göründüğü konusunda size fikir verebilir. Beğenmeme, beğenme ve çift beğenme şeklinde üç yeni buton bulunuyor.

Yeni beğenme butonları, pazartesi gününden itibaren iOS’te kullanıma sunulmaya başladı. Daha sonra Android’de kullanılabilir olacak. Bir Netflix sözcüsünün The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, Android sürümünün ne zaman çıkacağına dair henüz başka detay mevcut değil. Ancak, bir videoyu mobilde aktif olarak izlemiyor olsanız bile, hâlâ bir film veya dizi detay ekranından puanlama işlemini yapabileceksiniz.

netflix mobil beğen

Netflix, izleyicilerin izledikleri içerikleri daha net bir şekilde değerlendirmesini sağlamak için 2017 yılında yıldız sisteminden beğenme sistemine geçmişti. İzleyicilerin izledikleri içerikleri gerçekten sevdiklerini belirtmeleri için 2022’de çift beğenme butonunu eklemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER