EğlenceTeknoloji

Netflix mobil oyun platformunun kapsama alanını genişletiyor

netflix türkiye

Netflix bir süre önce abonelerine oyun oynama imkanı sunmayı planladığını açıklamış ve mobil oyun platformunu Polonya’da test etmeye başlamıştı. Şirket bu testlerin kapsamını biraz daha genişletiyor. Artık İspanya ve İtalya’daki Android kullanıcısı Netflix aboneleri de oyun platformunu deneyimleyebilecek.

Netflix oyun dünyasına yabancı bir şirket değil. Daha önce platformda yayınlanacak dizi veya filmleri desteklemek için PC ve sanal gerçeklik oyunları da hazırlanmıştı. Ancak mobil oyun deneyimi doğrudan uygulamaya entegre edilmesi nedeniyle ayrı bir yerde duruyor.

Netflix’in oyun testinin kapsama alanı şu an için sadece Android’le sınırlı. Netflix’in İspanya ve İtalya ofislerinin Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kullanıcıların indirme işlemi için yine Google Play Store’a yönlendirildiğini gösteriyor. Yükleme işlemi yapıldıktan sonra oyunlar yine Netflix uygulaması üzerinden başlatılabiliyor. Ancak kullanıcılar oyunun kendi uygulamasına yönlendiriliyor. Hâlihazırda sunulan oyun seçenekleri ise şunlar: Shooting Hoops, Card Blast, Teeter Up, Stranger Things: 1984 ve Stranger Things 3.

Ekran görüntülerine bakıldığında navigasyon çubuğunda oyun sekmesi için ayrı bir ikonun bulunması göze çarpıyor. Böylelikle oyunların uygulama içinde gezenlerin gözüne daha kolay çarpması amaçlanmış gibi görünüyor. Netflix’ten daha önce yapılan açıklamada, abonelerin oyunlara ekstra ücret ödemeden erişebileceği ve önceliğin mobil oyunlarda olacağı belirtilmişti.

Netflix mobil oyun platformunu ne zaman daha fazla ülkede kullanıma sunacağı konusunda şimdilik kesin bir tarih vermiyor. Ancak şirketin bunun için çok fazla zaman kaybetmeyeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER