Teknoloji

Netflix ön ödemeli sistem için LG ile işbirliği yapacak

netflix reklamlı paket

Netflix

Netflix Türkiye ile birlikte dünya çapında 130 yeni ülkede faaliyete geçtiğini açıkladığı CES 2016 açılış toplantısında, uluslararası genişlemesine yardımcı olacak yeni planını da açıkladı.

LG, Netflix ile işbirliği yapacak ve servisin dünya çapındaki Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa gibi yeni pazarlarında genişlemesinde yardımcı olacak. Bu doğrultuda çevrim içi film ve dizi izleme servisine ön ödemeli erişim imkanı sunulacak.

Ön ödemeli sistemin nasıl işleyeceği bilinmiyor, ancak kullanıcıların kredi kartı bilgilerini verip her ay otomatik olarak belirli bir ücretin çekilmesini kabul ettiği normal kullanım yerine, her yılın başında belirli bir ücretin peşin olarak verildiği, kredi kartı bilgisi vermenin zorunlu olmadığı bir senaryo düşünülebilir.

Netflix Türkiye için bu sistemi kullanabilir

Kredi kartı ile üyelik eşliğinde kullanımının yoğun olduğu ülkelerde bu tarz bir ön ödemeli teklif pek de rağbet görmeyebilir. Ancak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok yeni pazarda tüketiciler kredi kartı bilgilerini verme konusunda istekli olmuyor. Bu nedenle servisin ön ödemeli kullanım sistemi Türkiye’de de Netflix kullanımı için teşvik edici olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER