EğlenceManşetler

Netflix Türkiye ile birlikte 130 yeni ülkede daha açıldı

netflix-logo-060116

Netflix’in bugün CES’te gerçekleştirdiği açılış toplantısı Türkiye için ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü uzun zamandır beklenen internet üzerinden film ve dizi izleme servisi Netflix, nihayet Türkiye’de faaliyete geçti.

Netflix CEO’su Reed Hastings, açılış toplantısında Netflix’in 130 yeni ülkede faaliyete geçtiğini duyurdu. Listede Türkiye ile birlikte Rusya, Hindistan, Güney Kore gibi ülkeler de yer alıyor. Bu genişleme Netflix için gerçekten büyük bir adım, böylelikle film servisi milyonlarla, hatta milyarlarla buluşmuş oluyor.

Hastings, bugün itibarıyla küresel internet TV ağının doğuşuna tanıklık ettiğimiz, kapsamlı lansmanla birlikte Singapur’dan St. Petersburg’a San Francisco’dan Sao Paulo’ya, dünyanın dört bir yanındaki insanların TV şovlarından ve filmlerden aynı anda, beklemeden yararlanacağını kaydetti. İnternetin yardımıyla insanlara istediklerini istedikleri yerde, istedikleri zaman, istedikleri zamanda izleme gücünü verdiklerini vurguladı.

Netflix’in bu haberi üzerine şirketin borsada işlem gören hisse senetleri uçuşa geçti. Netflix, servisinin Kuzey Kore, Suriye gibi ülkelerde, Amerikan şirketlerine kısıtlama uygulayan ülkelere yönelik ABD devlet kısıtlamaları nedeniyle hizmet vermeyeceğini de belirtmekten geri kalmadı. Netflix’in dağıtım haklarını elinde bulundurmadığı ülkelerde House of Cards ve Orange gibi dizilerin yayını da olmayacak. Ancak şirket orijinal içerikleri için kendi haklarını alma yoluna gidiyor, böylelikle her ülkede Netflix kütüphanesi giderek daha da zenginleşecektir.

Netflix’in orijinal içerik konusunda 2016’da büyük planları var. Şirket 31 yeni ve geri dönüş niteliğinde orijinal dizi çıkarmayı planlıyor. Bunun yanı sıra iki düzine orijinal film ve belgesel, geniş çapta stand-up komedi dizisi ve 30 orijinal çocuk dizisi planlanıyor. Hastings, Netflix’in yeni ülkelerinde yeni içerikler sunarken her bir ülkedeki farklı kültürel standartlara dikkat edeceğini de vurguladı.

Yeni ülkelere ek olarak Netflix Arapça, Korece, Basitleştirilmiş ve Geleneksel Çince’yi de hâlihazırda desteklediği 17 yeni dil arasına ekledi.

Netflix Türkiye fiyatları

Netflix’in Basic, Standard ve Premium olmak üzere üç paketi bulunuyor. Bunların aylık ücretleri sırasıyla 7.99, 9.99 ve 11.99 avro olarak belirlenmiş. Netflix’ten ilk 1 ay boyunca ücretsiz yararlanabilirsiniz, ancak bunun için kredi kartı veya PayPal bilgileriniz girmeniz gerekiyor.

Basic planında standart çözünürlük ve aynı anda sadece tek bir cihazda içerik izleme imkanı bulunuyor. Standard pakette HD film desteği ve aynı anda iki farklı cihazda film izlemek mümkün. Premium ise 4K çözünürlük ve aynı anda 4 farklı cihazda film izleme imkanı sunuyor.

Netflix filmlerini PC veya Mac’te internet tarayıcısı üzerinden izleyebileceğiniz gibi iOS, Android, Apple TV uygulamaları aracılığıyla izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra filmleri veya dizileri AirPlay üzerinden Apple TV bağlı TV’ye, ya da Chromecast aracılığıyla yine bağlı TV’nin ekranına yansıtmak mümkün oluyor.

Netflix’te henüz Türkçe dil desteği yok. Ancak Netflix Türkiye’nin Twitter hesabından Türkçe için çalışmalara başlandığı belirtiliyor.

https://twitter.com/NetflixTR/status/684837241219379200

İLGİLİ HABERLER