Eğlence

Netflix John McAfee belgeselinin yayın tarihini açıkladı

netflix john mcafee
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix John McAfee ve 2012’den sonra bir kaçış hikayesine dönüşen hayatını anlatan belgeselini duyurdu. Antivirüs yazılımıyla teknoloji dünyasının önemli isimleri arasına giren McAfee, 2012’de Belize’deki komşusunun ölümünün ardından cinayetle suçlanmıştı. McAfee’nin kaçış sürecinde bir film ekibinden yaşadığı deneyimi kayıt altına almasını istediği ortaya çıktı.

“Running with the Devil: The Wild World of John McAfee” adını taşıyan belgeselde ekibin de McAfee’nin hareketli yaşamına karıştığı görülüyor. Silahlar, uyuşturucu, alkolün bol bol göründüğü belgeselde ekip Belize ve Guatemala arasında gidip gelirken sonunda kendilerini Bahamalar’a giden bir teknede buluyor.

John McAfee’nin hayatını “ilginç” olarak tanımlamak biraz hafif kalabilir. 2021’de Intel’in satın aldığı McAfee antivirüs yazılımı şirketini kurarak duyuran John McAfee için işler Belize polisini kendisini komşusunun cinayet zanlısı olarak suçlamasının ardından ters gitmeye başlamıştı. Bunun ardından McAfee’nin hareketleri daha da ilginçleşmişti.

Kripto para işine girmek, ABD Başkanı olmaya çalışmak ve “hack edilemeyecek bir telefon” geliştirmek gibi işlere imza atan McAfee, 2020’de İspanya’da vergi kaçırma suçuyla tutuklanmıştı. McAfee geçtiğimiz yılın haziran ayında İspanya’da tutuklu olduğu hapishanede hayatına son vermişti.

Netflix John McAfee belgeselini 24 Ağustos’ta yayınlayacak. Belgeselin yapımcısı Curious Films’in kurucularından Dov Freedman, Deadline’a yaptığı açıklamada belgeselin 10 yıllık bir sürecin olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER