Eğlence

Netflix, iPhone ile TV oyunlarını kontrol edebilmenizi sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor

netflix reklamlı paket

Netflix, Bloomberg tarafından verilen bir haber ve MacRumors yazarı Steve Moser tarafından paylaşılan kodlara göre, iPhone’unuzun TV’deki oyunları kontrol etmenizi sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket yakın zamanda, oyunlarını “her Netflix cihazında oynanabilir hale getirmek istediğini” belirtmişti. iPhone’unuzla TV’deki oyunları kontrol edebilme seçeneği, bu hedefe ulaşmanın bir yolu olabilir.

Moser’a göre, iOS uygulaması, “TV’deki bir oyunun oynanması için bir kumanda cihazına ihtiyacı var. Bu telefonu bir oyun kontrol cihazı olarak kullanmak ister misiniz?” şeklinde bir kod içeriyor.

Netflix, 2021’in sonlarında mobil oyun hizmetini başlattı ve bu ayın başlarında 55 oyun yayınladığını ve bu yıl içinde 40 oyun daha çıkaracağını açıkladı. Ancak, bu oyunlar yalnızca iOS ve Android cihazlarda oynanabiliyor, TV veya dizüstü bilgisayar gibi ekranlarda oynanamıyor. Telefonunuzu kumanda olarak kullanmak, Netflix’in özel bir oyun kontrol cihazı çıkarmaktan kaçınmasını sağlayacak bir yöntem olabilir.

Ayrıca Netflix, ilk kez 2022’de, projeyi “ciddi bir şekilde değerlendirdiğini” açıkladıktan sonra, bu ay içinde bir bulut oyun hizmeti üzerinde çalıştığını söylemişti. Belki de bu hizmet, bulut oyunlarını kontrol etmek için telefonunuzu kullanabileceğiniz bir özellik sunacak.

Netflix’in geliştirdiği bu özellik, kullanıcıların TV’deki oyunları iPhone’u kullanarak kontrol etmelerini sağlayacak. Bu, özellikle TV oyunlarının oynanabilirliğinin arttırılması konusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER