EğlenceManşetler

Netflix oyun atılımında hız kesmiyor; 2023’te 40 yeni oyun çıkacak

netflix games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, oyun sektöründeki hedeflerini gerçekleştirmek için durmak bilmiyor. 230 milyondan fazla abonesine hitap edecek en az bir oyun sunmayı amaçlayan şirket, Valiant Hearts: Coming Home ve distopik Highwater oyunlarının eklenmesiyle mobil oyun kütüphanesinde şu anda 55 başlık barındırıyor. 2023’te daha fazlası gelecek. Netflix, yıl boyunca 40 yeni oyun daha eklemeyi planlıyor.

Şirket, bu oyunlardan bazılarını pazartesi günü açıkladı. Bunlar arasında, tersine şehir inşa etme oyunu Terra Nil (28 Mart) ve dünyanın parçalarını katlayarak bulmacaları çözdüğünüz Paper Trail bulunuyor. Netflix, Ubisoft ile üç özel oyun için anlaşma yaptı. Bunlardan ikincisi, Valiant Hearts: Coming Home‘ın ardından 18 Nisan’da Mighty Quest: Rogue Palace adıyla gelecek. Bu oyun, The Mighty Quest for Epic Loot evreninde geçen bir roguelite türünde olacak ve daha iyi bir formül, daha derinlemesine bir hikaye ve gelişmiş oynanış sunacak.

Yılın ilerleyen dönemlerinde Netflix’in bugüne kadar en çok oynanan oyunlarından birinin devamı olan ve hit gerçeklik şovu Too Hot to Handle’a dayalı Too Hot to Handle: Love is a Game de gelecek. Netflix, haftalık içerik güncellemelerinin oyuncuların ilgisini sürdürdüğünü belirtiyor ve devam oyunu için Nanobit ile çalışıyor.

İlginizi çekebilir

Daha ileriye bakarsak, Monument Valley serisi Netflix Games’e geliyor. Monument Valley ve Monument Valley 2, 2024’te Netflix abonelerine ek ücret ödemeden sunulacak.

Klasik mobil bulmaca oyunlarının özel versiyonları şu anda Apple Arcade’te mevcut. Netflix sözcüsü, oyunların önümüzdeki yıldan sonra diğer hizmetlerde kalmasını beklediğini bildirdi. Bu arada, geçen yılki Desta: The Memories Between adlı oyunun arkasındaki geliştirici Ustwo, Netflix anlaşması kapsamında başka bir Monument Valley oyununun yolda olduğunu ima etti.

Ayrıca, henüz duyurulmamış ve Netflix fikri haklarına dayalı bir oyun da geliştiriliyor. Vainglory geliştiricisi Super Evil Megacorp, bu özel oyun üzerinde çalışıyor ve oyun, stüdyonun takım tabanlı savaş konusundaki uzmanlığına dayanacak. Bu proje hakkında bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Netflix dış oyunlar başkan yardımcısı Leanne Loombe, bu oyunun şirket için “büyük bir bahis” ve “transmedya oyunu” olduğunu söyledi.

Şu anda Netflix, iş ortaklarıyla birlikte 70 oyun geliştiriyor ve kendi iç stüdyolarında 16 oyun üzerinde çalışıyor. Netflix’in kendi ekiplerinin geliştirdiği oyunların çoğu henüz çok erken aşamada olsa da, Night School Studio’nun Oxenfree II: Lost Signals adlı oyunu bu yılın ilerleyen dönemlerinde yayınlanacak. Netflix, 2023 yılında her ay yeni oyunlar sunmayı vadederken, bağımsız yapımlar, ödüllü hitler, RPG’ler, hikaye odaklı maceralar ve bulmaca oyunları gibi çeşitli türlerde oyunlar bekleyebiliriz.

Loombe, Netflix’in 2021 sonlarına doğru oyun seçenekleri sunmaya başlamasından bu yana, oyuncuların büyük ölçüde üç tür deneyime ilgi gösterdiğini belirtiyor. Başka yerlerden tanınabilir başlıklar, ( Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge ve Immortality gibi) günlük oynanışı teşvik eden oyunlar (Solitaire ve Knittens) ve Netflix’in kendi şovlarına ve filmlerine dayalı oyunlar (Stranger Things) oyun arşivinde yer alıyor.

Netflix, bulut oyunlarına yönelik çalışmalar yaptığını da belirtti ve bu sayede arşivdeki oyunları bilgisayarlarda, akıllı TV’lerde ve hatta oyun konsollarında oynayabileceksiniz. Ancak şirketin odak noktası öncelikle mobil platformlar tarafında bulunuyor. Abonelerin, üyelikleri dahilinde harika oyunlar oynayabileceklerini bilmelerini sağlamak, Netflix Games’in büyüme planında da kilit bir rol oynayacaktır.

İLGİLİ HABERLER