Eğlence

Netflix Hollywood’un tarihi sinema salonunu satın aldı

Netflix türkiye

Netflix, Hollywood’un tarihi sinema salonlarından biri olan Egyptian Theatre’ı satın aldı. Şirketin tarihi sinemayla ilgilendiğine dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Netflix’in salonu yenilemesi ve özel gösterimler için kullanması bekleniyor. Şirketin salonda başka etkinlikler düzenleyebileceği de belirtiliyor. 1998 yılında Egyptian Theatre’ı yeniden açan sivil toplum örgütü American Cinematheque’in de yeni dönemde Netflix’le birlikte çalışacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

1922’de inşa edilen Egyptian Theatre, Hollywood’un simgesel yapıları arasında sayılıyor. İlk sessiz filmlerin gösterildiği salonlardan biri olan Egyptian Theatre, klasik Robin Hood’un galasına da ev sahipliği yapmıştı. 1998’de American Cinematheque tarafından yenilenen sinema, o günden beri aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.

Netflix’in tarihi sinemayla ilgilendiğine dair haberler, 2019’un ağustos ayında ilk kez ortaya çıkmıştı. O dönemde taraflar arasındaki görüşmelerin ilk aşamalarda olduğu belirtilmişti. Deadline’da yer alan habere göre; görüşmeler anlaşmayla sonuçlanırken, American Cinematheque’in kâr gütmeyen operasyon yapısında da bir değişiklik olmayacak.

Salonu yenileyecek olan Netflix’in burada haftalık galalar ve özel gösterimler düzenlemesi planlanıyor. Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Egyptian Theatre’ın hikayelerle dolu mirasının korunması ve kitlelere unutulmaz film deneyimlerinin yaşatılması için American Cinematheque ile işbirliğine gidildiği belirtildi.

Netflix, daha önce de simgesel ve tarihi sinema salonlarına yönelik hamleler yapmıştı. Şirket, 2019’un sonlarında New York’un tarihi salonlarından biri olan Paris Theatre’ı da özel gösterimler için kiralamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER