Teknoloji

Netflix hız testi aracını iOS ve Android’e taşıdı

netflix fastNetflix geçtiğimiz mayıs ayında internet bağlantı hızı ölçümü yapmayı sağlayan Fast.com sitesini faaliyete geçirmişti. Şirket şimdi de bu aracını uygulamaların yardımıyla iOS ve Android’e taşıdı.

Netflix Fast için hazırlanan mobil uygulamalar, internet sitesiyle tamamen aynı tasarıma sahip. Ancak Fast’in bir uygulama olarak mobil cihaz kullanıcılarını kendilerine bağlaması biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Fast’in kullanıcı sayısı arttıkça Netflix’in elinde internet servis sağlayıcılarının performansı konusunda daha iyi ve kapsamlı veriler olacak. Bu verilerin çevrim içi içerik platformu açısından büyük değer barındıracağı rahatlıkla söylenebilir.

Netflix Fast diğer hız testi araçlarının arasından sıyrılabilir

Fast’in elinde diğer hız testi araçlarıyla girdiği rekabette kendisine avantaj sağlayacak önemli bir koz bulunuyor. Popüler hız testi araçlarının hangileri olduğunu bilen internet servis sağlayıcıları, ağlarını belli testlerde daha iyi performans sergileyecek biçimde optimize edebiliyor. Bu da kullanıcıların testlerde şişirilmiş sonuçlarla karşılaşmasına neden oluyor. Fast ise Netflix sunucularına olan bağlantının hızını ölçüyor. İnternet servis sağlayıcılarının burada da optimizasyon yapması ihtimal dahilinde olsa da, aracın genel anlamda kullanıcılar için yararlı olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER