Eğlence

Netflix en popüler orijinal filmlerini açıkladı

netflix türkiye

Netflix, yayında oldukları ilk dört hafta itibarıyla en çok izlenen orijinal filmlerinin listesini açıkladı. Listenin zirvesinde başrolünü Chris Hemsworth’ün üstlendiği Extraction yer alıyor. 99 milyon hesap tarafından izlenen Extraction’ı 89 milyon hesabın izlediği Sandra Bullock’lı Bird Box takip ediyor. Üçüncü sırada ise 85 milyon hesabın izlediği Spenser Confidential bulunuyor.

Listedeki filmler, akıllara süper kahraman filmlerinin hakimiyetinden önceki Hollywood dönemini getiriyor. İlk 10 arasına girmeyi başaran filmlerde Sandra Bullock, Mark Wahlberg ve Ryan Reynolds gibi “A Sınıfı” kabul edilen yıldızların boy göstermesi de dikkat çekiyor.

Adam Sandler’ın yapımcılığını üstlendiği komedi filmleri Murder Mystery ve The Wrong Missy de ilk 10 içinde yer alıyor. Sandler, Murder Mystery’de Jennifer Aniston ile birlikte başrolü de üstleniyor.

Orijinali İspanyolca olan The Platform’un en çok izlenen yapımlar arasına girmesi de göze çarpıyor. Martin Scorsese’nin 64.2 milyon hesap tarafından izlenen yıldızlar kadrosu filmi The Irishman de listede altıncı sırada yer alıyor. Netflix’ten filmle ilgili olarak daha önce yapılan açıklamada, ilk haftanın sonunda filmin 26.4 milyon hesap tarafından izlendiği belirtilmişti.

Netflix’in içeriklerinin izlenme sayılarını paylaşma konusunda pek istekli olmadığı biliniyor. Şirket, en popüler filmlerinin yaratıcılarına bile izlenme sayıları konusunda detaylı bilgi vermiyor. Netflix’in izlenme sayısı hesaplama yaklaşımının da farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, bir kişinin izleme amacıyla o içeriği başlatmasını “izleme sayısı” kaydına ekliyor. Örneğin, The Witcher’ın ilk bölümünü 76 milyon kişinin izlemeye başladığı biliniyor. Ancak bunların kaçının bölümü tamamladığı bilinmiyor.

Netflix tarafından açıklanan liste şu şekilde:

  1. Extraction: 99 milyon
  2. Bird Box: 89 milyon
  3. Spenser Confidential: 85 milyon
  4. 6 Underground: 83 milyon
  5. Murder Mystery: 73 milyon
  6. The Irishman: 64.2 milyon
  7. Triple Frontier: 63 milyon
  8. The Wrong Missy: 59 milyon
  9. The Platform: 56.2 milyon
  10. The Perfect Date: 48 milyon

İLGİLİ HABERLER