Eğlence

Netflix popüler içerik listelerini test etmeye başlıyor

netflix avrupa birligi

Netflix, aboneleri tarafından en çok izlenen 10 içeriğin gösterildiği listeleri test etmeye başlıyor. Söz konusu testlerde ilk durak İngiltere olacak. Bu listelerde platformlardaki en popüler program ve filmler sıralanacak. Haftalık olarak güncellenecek içerikler, her kategoriye özel olarak oluşturulacak.

Netflix’in CEO’su Reed Hastings, bu yeni özelliği yatırımcılara gönderdiği bir mektupla duyurdu. Hastings, listelerin başkalarının izlediği içerikleri izlemek isteyenlerin işlerini kolaylaştıracağını dile getirdi. CEO, birkaç ayın ardından testin genişletilmesi veya sonlandırılması konusunda kararın verileceğini belirtti. En çok izlenen içerikler listeleri için testler ikinci çeyrekte başlayacak.

Netflix’in izleyici verisi konusunda genellikle ketum bir tavır takındığı biliniyor. Dolayısıyla en çok izlenenler listelerinin şirket adına küçük ancak kayda değer bir adım olduğunu belirtmek gerekiyor. Netflix’in yeni dönemde de izleyici verileri konusunda çok şeffaf olmayacağı da söylenebilir. Bir içeriğin standart izlenme sayısını görmek yine mümkün olmayacak. Yine de, neyin ilgi gördüğü konusunda daha detaylı bir fikir edinilebilecek.

Netflix, yeni içeriklerinin adının duyulması konusunda kullanıcılarının birbirlerine doğrudan yaptığı reklamlardan fazlasıyla yararlanıyor. Yine de, bu listelerin orijinal içerik ve lisanslı içerikler arasındaki dengeyi görmek açısından da yararlı olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER