Eğlence

Netflix Elif Şafak’ın çok satan kitabının dizisini yapacak

elif şafak netflix

Popüler edebiyat eserlerinin sinemaya veya televizyona uyarlanması artık olağan hâle gelmiş bir uygulama. Kitaplardan uyarlanan eserler, uzun süredir izleyiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Orijinal içerik portföyünü sürekli olarak genişleten Netflix, bu doğrultuda dikkat çekici bir hamle yaptı ve Elif Şafak‘ın çok satan kitaplarından biri olan Aşk’ın haklarını satın aldı.

Netflix, konuyla ilgili duyuruyu Almanya’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan The Frankfurter Buchmesse’te yaptı. Netflix’in Aşk’tan yola çıkarak çekeceği orijinal dizinin prodüksiyon ve yayın tarihi gibi detayları henüz belirlenmiş değil.

2011’de yayınlanan Aşk, sadece Türkiye’de 850 bin satış rakamına ulaşmış ve daha sonra 37 farklı dile çevrilmişti. Yedi yüzyıla yayılan ve tamamen iki farklı kültür üzerinden birbirine ayna tutan bu iki paralel hikayede okur 13. yüzyılın en önemli şair ve mutasavvıfı Mevlânâ Celâleddin Rûmî, Sufizm ve evrensel düzeyde bir aşk arama üzerine derin bir keşfe çıkıyor.

Aşk’ta ana hikaye ABD’de geçtiği için dizinin Türkiye’de çekilmesi söz konusu değil. Ancak Aşk’ın haklarının satın alınmasının Netflix’in Türkiye’ye yönelik ilgisinin yansımalarından biri olarak değerlendirmek de mümkün. Şirketin Türkiye açılımının ilk somut adımlarından biri olan Hakan: Muhafız, geçtiğimiz yılın sonunda yayınlanmıştı. Şimdiden iki sezonu izleyicilerle buluşan dizi, üçüncü ve dördüncü sezonları için de onay almış durumda. Netflix’in Türkiye’ye özel orijinal içerik planları Hakan: Muhafız ile de sınırlı değil. Başrolünde Beren Saat’in olduğu Atiye ve Aşk 101 de Netflix’in yapım süreci devam eden Türk orijinal yapımları.

İLGİLİ HABERLER