Eğlence

Netflix dizi bölümleri arasında video tanıtım gösterimini test ediyor

netflix türkiye

netflix

Netflix izlediğiniz dizilerin bölüm aralarında yayınlanan video tanıtımları test etmeye başladı. Test, dünya çapında ve belirli bir kullanıcı kitlesiyle gerçekleştiriliyor. TechCrunch’a göre, Netflix’in algoritmaları doğrultusunda tam ekranda video tanıtım gösterimiyle izleyicilere yeni içerik tavsiyeleri sunuluyor.

Test özelliğiyle karşılaşan kullanıcılar, izledikleri dizinin başka dizi reklamlarıyla kesilmesinden dolayı duydukları tepkilerini Reddit ve Twitter üzerinden paylaştıkları mesajlarla dile getirdiler. Bir hata nedeniyle bazı kullanıcıların, tıpkı bazı YouTube reklamlarında olduğu gibi, reklamı geçemediklerini ve belirli bir kısmını izlemek zorunda kaldıkları da kaydedildi.

netflix dizi arası reklam test
Görsel: Reddit

Netflix ise The Verge sitesine yaptığı açıklamada video tanıtımların atlanabilir olduğunu ve bu özelliğin kalıcı olmadığını kaydetti. Şirket bölüm aralarında tavsiyeleri göstermenin, üyelere hoşlarına gidecek içerikleri keşfetmeleri noktasında yardımcı olup olmayacağını test ettiğini de dile getirdi.

Netflix’in başka tartışmalı testleri de mevcut

Netflix’in diğer tartışmalı testleri arasında, genç izleyicileri izlemeye teşvik etmek amacıyla çocuk programlarını çeşitli çıkartmalar ve ödüllerle donatmak da bulunuyordu. Ebeveynlerden gelen tepkiler Netflix’in bu testi hızlıca kaldırmasına neden oldu. Netflix’in diğer birçok deneyinin aksine, bu video tanıtım testi orijinal içeriklerin ötesinde Netflix’te bulunan diğer içerik ve programların da tanıtımını gerçekleştiriyor.

Netflix, siz kullanıcı girişi yaptıktan sonra görüntülemekte olduğunuz içeriklerin fragmanlarını otomatik olarak oynatıyor. Kullanıcıların bunu uygunsuz bulduklarına dair geri bildirimlerine rağmen bu özelliği tutmaya devam ediyor. Şirket bu özelliklerin üyelerin gezinirken harcadıkları zamanı azalttığını ve izlemekten zevk alacakları şeyleri bulmayı kolaylaştırdığını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER