EğlenceManşetler

Netflix popüler yapımlarını oyuna dönüştürmeye hız verecek

netflix türkiye

Netflix mobil oyun kütüphanesini genişletmek için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket orijinal yapımlarını mobil oyunlara dönüştürme hamlesinde gaza basacak. Bu plan doğrultusunda oyun uyarlaması yapılacak diziler arasında Squid Game ve Wednesday yer alıyor.

Netflix’in mobil oyun pazarındaki varlığı yeni değil. Ancak şirketin hâlâ doğru iş modelini bulmaya çalıştığı söylenebilir. Hâlihazırda şirketin mobil uygulamaları kullanıcıları Exploding Kittens ve Ghost Detective gibi oyunları indirmeye ve oynamaya yönlendiriyor. Ancak uzun vadede şirketin oyunlarının akıllı TV ve bilgisayarlar üzerinden oynanabilmesinin mümkün hâle gelmesi bekleniyor. Şirket kısa süre önce iOS cihazlar için özel bir oyun kumandası çıkararak, bu pazara olan bakışının gelip geçici bir heves olmadığını göstermişti.

Netflix’in sunduğu oyunları oynamak için herhangi bir ödeme yapmak gerekmiyor. Gerekli olan tek şey servisin abonesi olmak. Bu durumun önümüzdeki dönemde değişip değişmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin stratejisinin temelinde popüler yapımlarını oyuna dönüştürmek ve böylelikle oyunlara olan ilgiyi sürekli kılmak olduğu anlaşılıyor.

Netflix hâlihazırda 70’ten fazla oyun sunuyor

Şirketin platformunda hâlihazırda 70’ten fazla oyun bulunuyor. Bu listeye 2023 bitmeden yeni oyunların eklenmesi bekleniyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket Solitaire gibi klasik oyunların lisansını almaya ve bunları oyun platformunda sunmaya da devam edecek.

Netflix’in mobil oyun pazarına girişinin üstünden iki yıldan az bir süre geçti. Şirket bu sınırlı sürede içinde bağımsız oyun yayıncılığında önemli aktörlerden biri hâline gelmeyi de başardı. Popüler yapımlarını oyuna çevirebileceğini daha önce Love is Blind gibi işlerle gösteren şirket, önümüzdeki dönemde bu alana çok daha fazla yönelecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER