Eğlence

Netflix çocukların ne izlediğini ebeveynlerine söyleyecek

netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix aileleri platforma çekme hamlesinin son halkası olarak iki yeni özellik sunuyor. Bundan böyle platformdaki aile ve çocuk profillerinde en çok izlenen çocuk içeriklerinin Top 10 listesi gösterilecek. Netflix’ten yapılan açıklamada listenin her gün 93 ülkedeki 208 milyon abonenin tercihlerini yansıtacak şekilde güncelleneceği belirtildi. İzleyiciler Top 10 listesini çocuk profillerinin ana sayfasında veya “Yeni&Popüler” bölümünde görebilecek.

Netflix’in sunduğu yeni özellikler bununla sınırlı kalmıyor. Şirket ebeveynlere iki haftada bir e-postalar göndererek çocuklarının ne izlediği konusunda bilgi verecek. Bu e-postalarda izleme alışkanlıklarının yanı sıra tematik tercihler konusunda da bilgilendirme yapılacak. E-postaların gönderimi 16 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Netflix’in çocuklara yönelik özelliklerini artırmasında içerik pazarındaki rekabetin artması önemli bir rol oynuyor. Bir taraftan içerik portföyünü genişleten şirket, bir taraftan da çocuklara yönelik özelliklerle bu içerikleri destekliyor.

Netflix, aralarında Michelle Obama’nın da bulunduğu ünlü isimlerle de çocuklara özel içerikler hazırlıyor. Obama, Waffle + Mochi isimli bir yemek programı sunuyor. The Mitchells vs. the Machines de Netflix’in son dönemde çıkardığı çocuk içerikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER