Eğlence

Netflix’in ilk canlı yayını Chris Rock’ın gösterisi olacak

netflix chris rock

Netflix Chris Rock’ın komedi gösterisiyle canlı yayınlara başlıyor. Yapılan açıklamada, platform için bir ilk niteliği taşıyan yayının “2023’ün başlarında” gerçekleştirileceği belirtildi.

Netflix’in rakip servisleri Amazon Prime Video ve Apple TV Plus gibi canlı içerik yayına başlayacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu tarz açılımlarda herkesin aklına gelen ilk seçenek spor etkinlikleri olsa da, Netflix farklı bir yöne gitmeyi tercih etmiş gibi görünüyor.

Netflix’te izleyicilerin karşısına çıkacak ilk canlı etkinlikler komedi şovları ve “reality show” formatındaki programlar olacak. Şirketin elindeki teknoloji altyapısını da kullanacağı ve yetenek yarışması formatındaki içeriklerde canlı oylama yapabileceği belirtiliyor.

Netflix’in canlı oylama imkanını ilk olarak Dance 100 adını taşıyan dans yarışmasında sunacağı tahmin ediliyor. Peloton eğitmeni Ally Love’ın sunacağı yarışmanın yapımcısı İngiltere merkezli Studio Lambert olacak. Studio Lambert, Netflix için The Circle’ın da yapımcılığını üstlenmişti.

Netflix Chris Rock dışında başka komedyenlerin performanslarını da canlı yayınlayabilir 

Netflix’in bir sonraki “Netflix is A Joke” (Netflix Bir Şaka) festivalindeki performansları da canlı olarak yayınlayabileceği konuşuluyor. Bu festivale kimlerin katılacağı bilinmiyor. Ancak daha önceki katılımcılar arasında Dave Chappelle, Larry David ve Pete Davidson gibi ünlü isimler yer alıyor.

Netflix Chris Rock şovunun tarihi için yukarıda da belirttiğimiz şekilde bir açıklama yapmış değil. Ancak şirketin “2023’ün başları” şeklinde bir ifade kullanması, yayın tarihinin ilkbahar aylarını bulabileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER