Eğlence

Netflix CEO’su: Uzaktan çalışmanın iyi bir yanı yok

netflix türkiye

Netflix CEO’su Reed Hastings, şirketinin çalışanlarının büyük çoğunluğun aşılanmadan ofise dönmesini beklemediğini belirtti. Bu da mevcut aşı çalışmaları doğrultusunda Netflix’in ofise dönüşünün 2021’in ortalarından önce olmayabileceği anlamına geliyor.

Netflix, çalışanların emniyeti ve şirket kültürü için önemli gördüğü insani etkileşimi korumak arasındaki dengeyi tutturmaya çalışan Silikon Vadisi şirketlerinden biri. The Wall Street Journal’a (WSJ) konuşan Hastings, evden çalışmanın şirket için zararlı olduğuna inandığını ve ofise mümkün olduğunca çabuk şekilde dönülmesini istediğini belirtti. Röportajın ilgili bölümü şu şekilde:

WSJ: İnsanların evden çalışmasından bir fayda gördünüz mü?

Hastings: Hayır. Hiçbir pozitif şey görmüyorum. İnsanlarla fiziksel olarak bir araya gelememek, özellikle uluslararası işler için, tamamen olumsuz bir şey. İnsanların feda ettiklerinden çok etkilendim.

WSJ: Pek çok şirketin COVID-19 salgınının bitişinden sonra da evden çalışma yaklaşımını benimseyeceği düşünülüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hastings: Eğer bir tahminde bulunmam gerekirse, beş günlük iş haftasının dört gününde ofisten ve bir gününde de evden çalışılacağını düşünüyorum. Pek çok şirketin bu yöntemi benimseyeceğine bahse girerim. 

WSJ: Çalışanlarınızın ofise dönüşleri konusunda aklınızda bir tarih var mı?

Hastings: Aşı onaylandıktan 12 saat sonra.

WSJ: Bunu sevdim.

Hastings: Muhtemelen aşının onaylanmasından altı ay sonra. Çalışanların çoğu aşılandıktan sonra ofise geri dönebiliriz.

Hastings uzaktan çalışmaktan hoşlanmadığını söylese de, ofise dönüş konusunda verdiği zaman Silikon Vadisi’ndeki diğer şirketlerden pek farklı değil. Facebook, evden çalışma süresini 2021’in temmuz ayına kadar uzatmış ve 2021’in haziran ayına kadar olan fiziksel etkinliklerini iptal etmişti. Amazon ve Microsoft ise 2021’in ocak ayından önce ofise dönüşün söz konusu olmadığını duyurmuştu. Google da en az 2021’in temmuz ayına kadar evden çalışmanın devam edeceğini açıklamıştı.

Netflix CEO’su Hastings ise evden çalışma dönemini mümkün olan en kısa süre içinde sonlandırmayı istiyor gibi görünüyor. Hastings’in kurumsal kültüre olan ilgisini düşününce bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER