Eğlence

Netflix Cannes’da ödül kazanan iki filmin haklarını satın aldı

netflix cannes
netflix cannes
Netflix Cannes Film Festivali’nden ödülle ayrılan iki filmin haklarını satın aldı

Netflix Cannes Film Festivali’nde yarışamasa da, bu durum şirketin festivalden eli boş ayrıldığı anlamına gelmiyor. Çevrimiçi video içerik platformu, Cannes’da ödül kazanan iki filmin Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki haklarını satın aldı.

Alice Rohrwacher’ın “Happy as Lazzaro” ve Lukas Dhont’un “Girl” isimli filmleri, Netflix tarafından gösterilecek. Happy as Lazzaro, festivalden en iyi senaryo ödülüyle ayrılmıştı. Girl ise en iyi ilk film, en iyi erkek oyuncu ve Queer Palm ödülünü almıştı. Girl’e Queer Palm ödülünü cinsiyet değiştiren genç bir balerinin hikayesini anlatması getirmişti.

Netflix şimdilik iki filmin ne zaman gösterime gireceği konusunda bir ipucu vermedi.

Netflix yapımcısı olduğu filmleri Cannes’da yarıştırmak ve abonelerine göstermek arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığı için festivalde yarışamamıştı. Festival komitesi, Netflix’in festivale katılması için filmlerini Fransa’da vizyona sokması gerektiğini belirtmişti. Bir filmin sinema salonlarında gösterilmesi, o filmin üç yıl boyunca Fransa’da internet ortamında yayınlanmasını engelliyor. Şirketin CEO’su Ted Sarandos, filmleri Cannes’da göstermenin milyonlarca Fransız Netflix abonesini mağdur etmeye değmeyeceğini belirtmişti.

Netflix Cannes Film Festivali’nin ödüllü filmlerinin haklarını satın alarak festival komitesine bir mesaj da vermiş oluyor. Şirket, festivalin çağı yakalamak için internetle barışık olması gerektiğini bu yolla komiteye anlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER