Eğlence

Netflix Cannes Film Festivali’nin kazananlarını topluyor

netflix cannes

Netflix Cannes Film Festivali‘nin yönetimiyle yaşadığı gerginlikte geri adım atmıyor. Filmlerini festivalde yarıştıramayan şirket, farklı bir strateji izlemeye başlamış gibi görünüyor. Çevrimiçi içerik platformu, 2019 Cannes Film Festivali’nde en prestijli ödüllerden ikisini kazanan filmlerin yayın hakkını satın aldı.

Bu filmlerden ilki, Mati Diop’un yönettiği Atlantics. Dakar’da yaşanan tehlikeli bir aşk hikayesini anlatan film, Cannes’ın en prestijli ikinci ödülü olarak tanımlanan Grand Prix’nin (Büyük Ödül) sahibi oldu. Diop’un ilk uzun metrajlı filmi olan Atlantics, siyahi bir kadın tarafından yönetilen ve Altın Palmiye için yarışan ilk film olma özelliğini taşıyor.

Netflix’in haklarını satın aldığı diğer film ise I Lost My Body adını taşıyor. Film, Bağımsız Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde en iyi film unvanını kazandı. Nespresso Büyük Ödülü de bu filme gitti. Jérémy Clapin tarafından yönetilen animasyon, sahibine dönmek için laboratuvardan kaçan kesik bir elin hikayesini anlatıyor.

Netflix Cannes Film Festivali‘nin kazananlarıyla film kataloguna biraz daha prestij katmayı amaçlıyor. Şirket bir yandan da festivalin organizatörlerine kendisine karşı mücadele etmesinin çok kolay olmadığı mesajını da veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER