Eğlence

Netflix filmlerine Cannes Film Festivali’nde yarışma yasağı geldi

netflix cannes film festivali okja
Netflix yapımı Okja geçen yıl Cannes Film Festivali’nde yarışmıştı.

Netflix filmlerinin Cannes Film Festivali’nde yarışması yasaklandı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre, Cannes’ın başkanı Theirry Fremaux, geçen hafta yayın organına verdiği demeçte, Netflix’in filmlerini sinemalarda göstermeyi reddettiğini, bunun yerine izleme servisi üzerinde lanse etmeyi tercih ettiğini, sadece nadiren özel gösterimler yaptığını, böylelikle filmlerin hem çevrimiçi hem de çevrimdışı izlenebildiğini söyledi.

Bong Joon-ho’nun Okja ve Noah Baumbach’ın The Meyeowitz Stories filmleri, geçen yıl Cannes’da yarışmış ve Fransız film yapımcılarından büyük tepki görmüştü. Netflix de Fransız medya kuralları ve düzenlemeleri nedeniyle bir haftalık sinema gösterimleri için son dakika izinlerini almayı başaramamıştı.

Fremaux, The Hollywood Reporter’a, geçen yıl iki filmin seçildiğini ve Netflix’i de bunları sinemada göstermek için ikna edebileceğini düşündüğünü söyledi. Ne var ki, kendisine fazla güvendiğini, Netflix’in geri çevirdiğini de sözlerine ekledi. Netflix’in kırmızı halıyı sevdiğini ve yapımlarını diğer filmlerle göstermek istediğini söyledi. Ancak kendi modellerinin onların modelleriyle zıt olduğunu anladığını da vurguladı.

Bu yıl mayıs ayında düzenlenecek Cannes festivaliyle birlikte, yarışan filmlerin Fransız sinemalarında gösterime girmiş olması şartı aranacak. Fremaux, Netflix’in hâlâ filmlerini gösterme fırsatına sahip olduğunu kaydetti. Ancak filmleri prestijli Altın Palmiye ödülleri için yarışamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER