Eğlence

Netflix ilk canlı spor etkinliği yayınına hazırlanıyor

netflix türkiye fiyatları zam

Netflix canlı spor etkinlikleri yayınlamaya sonbaharda başlayabilir. The Wall Street Journal’ın haberine göre; şirket, Drive to Survive ve Full Swing gibi programlarında da boy gösteren isimlerin ve başka ünlülerin yer aldığı bir golf turnuvası düzenlemek için hazırlık yapıyor. Turnuvanın sonbaharda ABD’nin Las Vegas şehrinde yapılacağı söyleniyor.

Ünlülerin yer aldığı bir golf turnuvası, Netflix’in spor yayıncılığı açılımı için oldukça doğru bir hamle gibi görünüyor. Zira spor etkinliklerinin canlı yayını oldukça riskli, zor ve pahalı bir iş olarak tanımlanabilir. Buna ek olarak, popüler spor etkinlikleri için yapılan anlaşmalarda da büyük paralar ödemek gerekiyor. Netflix bu nedenle Formula 1’in ABD’deki yayın haklarını ESPN’den alamamıştı. Riski daha düşük ancak ilgi çekici bir spor etkinliği, şirket için faydalı bir test olabilir.

Şirketin mevcut canlı yayın sicilinin de pek parlak olmadığını hatırlatmakta fayda var. Nisan ayındaki Love is Blind Live Reunion programında işler istenen gibi gitmemiş ve şirket programı canlı yayınlamaktan vazgeçmişti. Chris Rock’ın mart ayındaki özel gösterisinin canlı yayınında ise bir sorun yaşanmamıştı.

Netflix canlı spor yayıncılığına olan ilgisini daha önce belli etmişti

Netflix canlı spor yayıncılığına olan ilgisini daha önce belli etse de, bunun için doğru zamanın beklendiğini de özellikle vurgulamıştı. Drive to Survive, Full Swing ve Break Point gibi belgesellerle spor alanındaki iddiasını gösteren şirket, belgesellerine konu olan organizasyonların izlenme oranlarını ciddi ölçüde artırmıştı. Dolayısıyla şirketin bu gücünden canlı spor yayınlarında da yararlanmak istemesine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER