Eğlence

Netflix büyüme hedefini kaçırdı, şirketin hisseleri çakıldı

netflix türkiye fiyatları zam

Netflix’in yatırımcıları şirketin yeterince hızlı şekilde abone kazanamamasından endişe duyuyor gibi görünüyor. Bu endişenin paniğe neden olduğu da açık şekilde hissediliyor. Netflix 2021’in son çeyreğinde öngörülen abone artışı sayısına ulaşamadı. Bunun açıklanmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 20 oranında değer kaybetti.

CNBC’nin haberine göre, değer kaybının ardından Netflix’in hisseleri 2020’nin haziran ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Şirket 2021’in son çeyreğini 222.06 milyon aboneyle tamamlamayı öngörmüştü. Ancak açıklanan finans raporu, ücretli abonelik sayısının 221.84 milyon olduğunu gösteriyor.

Aradaki fark küçük olsa da, yatırımcıların endişelenmesine yetmiş gibi görünüyor. Yatırımcılar özellikle Netflix’in yeni abone kazanmanın yollarını bulması konusunda endişeleniyor. Netflix’in öngörülerine göre, abone sayısındaki artış önümüzdeki çeyrekte de düşük olacak. 2021’in ilk üç ayında 4 milyon yeni abone kazanan şirket, 2022’nin ilk üç ayını ise 2.5 milyon yeni aboneyle kapatmayı bekliyor.

Yine de, hâlâ çok sayıda insan Netflix’e abone oluyor ve para ödüyor. Gelir yıllık bazda yüzde 16 oranında artarken, ücretli üyeliklerdeki artış oranı da yüzde 9 olarak gerçekleşti. Ancak hem abone hem de gelir büyümesi, kaygılı yatırımcıları endişelendiren noktalar olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar özellikle şirketin en büyük pazarı olan ABD’deki performansından endişe duyuyor.

Netflix’in finans raporunda şirketin kısa süre önce ABD’de abonelik ücretlerine yaptığı zamdan bahsedilmezken, Bir Şeyler Oynat özelliği ön plana çıkarıldı. Şirket, yatırımcı toplantısından önce yatırımcıların endişelerini azaltmak adına bir açıklama yapmayı da ihmal etmedi. Açıklamada son iki yıllık dönemde artan rekabete dikkat çekildi.

Netflix’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Artan rekabet marjinal büyümemizi biraz etkiliyor olsa da, rakip servislerin faaliyete geçtiği her ülke ve bölgede büyümeyi sürdürüyoruz. Bu durum eğlence dünyasındaki en büyük fırsatın klasik televizyondan çevrimiçi yayıncılığa geçiş olduğu konusundaki inancımızı tazeliyor. Hizmetimizi geliştirmeyi sürdürmemiz durumunda Netflix’in önünde büyümek için muazzam bir alan bulunuyor.”

Netflix geride kalan çeyrekte en çok izlenen filmleri arasına giren Red Notice ve Don’t Look Up’ı izleyicilerle buluşturdu. Böyle bir çeyrekte bile büyümenin istenen seviyede olmaması şirketi kaygılandıran temel unsur olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER