Eğlence

Netflix Bir Şeyler Oynat özelliğini tüm Android kullanıcılarına sunuyor

netflix bir şeyler oynat

Netflix, Bir Şeyler Oynat özelliğini geçtiğimiz nisan ayında TV uygulamalarına getirmişti. Bu özelliği mobil cihazlarda sunma sözü de veren şirket, bir süre sonra Android’de testlere de başlamıştı. Netflix özelliğin tüm Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladığını duyurdu.

Çevrimiçi içerik platformlarında izleyicilere geniş bir yelpaze sunuluyor. İçerik kataloglarına her gün yeni seçenekler de ekleniyor. Bu kadar çok seçeneğin olması, zaman zaman karar vermeyi ciddi anlamda zorlaştırıyor. Bir Şeyler Oynat özelliği, o anda izleyecek bir şey seçemeyenleri uzun süreli bir kafa karışıklığından kurtarıyor.

Bir Şeyler Oynat’ı Android’e getiren Netfiix, iOS için de testlerin yakında başlayacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada kullanıcıların Bir Şeyler Oynat özelliğini sevdiği ve bu sayede kolay kolay fark edemeyecekleri gizli hazinelere ulaşabildikleri belirtildi.

Bir Şeyler Oynat butonunu ana ekran da dahil olmak üzere uygulamanın farklı yerlerinde görmek mümkün. Bir içeriğin özel sayfasındayken kullanıcılar Farklı Bir Şeyler Oynat butonuyla karşılaşacak.

Netflix’in ürün inovasyonundan sorumlu direktörü Patrick Flemming, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bir Şeyler Oynat sayesinde abonelerimiz bir karar vermek istemediklerinde de yeni şovlar ve filmler keşfedebilecek. Bugün bu özelliği Android’e getirmekten dolayı heyecanlıyız. Telefonda ne izleyeceğine karar vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı.”

Netflix Bir Şeyler Oynat özelliğini Android’e getirirken başka bir özelliği daha kullanıcılarla buluşturuyor. Şirket, “Fast Laughs” (Hızlı Kahkahalar) adını taşıyan özelliği de belli ülkelerde Android’e getiriyor. Daha önce iOS’te sunulan bu özellik kapsamında kullanıcılar Netflix’in popüler içeriklerinden alınan kısa ve komik videoları ayrı bir akıştan izleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER