Eğlence

Netflix Bir Şeyler Oynat butonunun benzerini çocuk hesaplarına getiriyor

netflix bir şeyler oynat

Netflix, çocukların yeni içerikleri keşfetmesine yardımcı olmak için Bir Şeyler Oynat butonunun bir benzerini çocuk hesaplarına ekliyor. Bu buton, çocuk hesaplarında bir hediye kutusu şeklinde görülüyor ve kutuyu açınca çocukların karşısına sürpriz içerikler çıkıyor.

Netflix bir süredir çocuk hesaplarıyla daha yakından ilgileniyor. Bir süre önce tasarımda değişikliğe giden şirket, Top 10 listesini çocuk profillerine de taşımıştı. Buna ek olarak, TikTok benzeri bir akışın testleri de başlamıştı.

Roland Dahl’ın katalogunu haklarını satın alan şirketin çok sayıda animasyon projesini rafa kaldırdığına dair iddialar da bir süre önce gündeme gelmişti.

Bu yeni özellik sayesinde çocuklar Netflix’in geniş katalogunda daha önce izlemedikleri içerikleri daha kolay şekilde keşfedebilecek. Netflix Bir Şeyler Oynat butonuyla yetişkinlere yeni içerikler bulma konusunda ciddi bir katkı veriyor.

Netflix’in son finans raporu, şirket için pek parlak bir tablo çizmemişti. 10 yılın ardından ilk kez abone kaybeden şirket, geçtiğimiz nisan ayında Tudum isimli hayran sitesinin kadrosunda küçülmeye gitmişti. Şirket bu hafta da 150 çalışanıyla yollarını ayırdığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER