Eğlence

Netflix 2017’nin son üç ayında 8.3 milyon yeni abone kazandı

netflix avrupa birligi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix abone sayisiÇevrim içi video içerik servisi Netflix’in hem yerel hem de küresel rakiplerinin sayısı artsa da, bu durum şirketin büyümesini engellemiyor. 2017’nin dördüncü çeyreğine ait rakamları açıklayan şirket, geride kalan üç aylık dönemde 8.3 milyon yeni abone kazandığını açıkladı. Netflix abone sayısı, 2016’nın son çeyreğinde 7.05 milyon artmıştı. Bu da, büyüme hızının yüzde 18 oranında yükseldiği anlamına geliyor.

Netflix’in orijinal içeriklerinden biri olan ve başrolünü Will Smith’in oynadığı Bright, eleştirmenlerden iyi not alamamıştı. Ancak bu durum, şirketi pek de etkilememiş gibi görünüyor. Devamına karar verilen Bright’ın şimdiye kadar en çok izlenen içeriklerinden biri olduğunu belirten Netflix, film sayesinde yeni müşteri kazanımında kayda değer bir artış yaşandığına dikkat çekti. Orijinal filmlere yatırımlarının süreceğini açıklayan şirket, bir yandan da uluslararası projelere odaklanacak. Alman dizisi Dark’ın başarısı, Netflix’in bu kararında önemli bir rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir.

Netflix filmler ve uluslararası projeler dışında da orijinal içeriklere yatırım yapmayı sürdürecek. The Punisher ve Mindhunter gibi dizilerin ikinci sezonları için hazırlıkların devam ettiğini belirten şirket, “Orange is the New Black” dizisinin beyni Jenji Kohan ile olan anlaşmasını yenilediğini de hatırlattı. Netflix, Kevin Spacey ve Danny Masterson’ın isimlerini anmasa da, yılın dördüncü çeyreğinde yayınlanmasından vazgeçilen içerikler nedeniyle maliyetlere nakit dışı 39 milyon dolarlık bir ek geldiğini belirtti.

Netflix abone sayısı 110 milyonu geçti

Netflix abone sayısı 2017’nin son çeyreğinde 110 milyonun üstüne çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, bu abonelerin 52 milyonunun ABD’de olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER