Eğlence

Netflix Bright’ın devam filmini çekeceğini doğruladı

Netflix’in 22 Aralık’ta yayınladığı en yeni orijinal filmi Bright, eleştirmenlerden pek olumlu yorumlar almamıştı. Ancak filmin ticari başarısı, şirkete ihtiyacı olanı vermeye yetmiş gibi görünüyor. Netflix Bright’ın devamını çekeceğini resmen açıkladı.

Konuya dair haberler, film henüz yayınlanmadan önce gündeme gelmeye başlamıştı. Netflix bu haberleri film için oluşturulan Twitter hesabından yayınladığı bir videoyla doğruladı. Bright 2’nin konusu, yayın tarihi ve oyuncu kadrosu hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak başrol oyuncuları Will Smith ve Joel Edgerton’un yeni filmde de boy göstermeleri oldukça muhtemel görünüyor. David Ayer’in de yeni filmde hem senarist hem de yönetmen olarak yer alması bekleniyor.

İlk 3 günde ABD’de 11 milyon kişi tarafından izlenen Bright, şirketin orijinal filmleri arasında en iyi açılış performansını sergilemişti. Film, Netfllix’in faaliyet gösterdiği her ülkede liste başı olmuştu. Dolayısıyla şirketin Bright’tan daha fazla yararlanma isteğine çok da şaşırmamak gerekiyor.

90 milyon dolarlık yapım maliyeti sinemalarda gösterilmeyen bir film için oldukça yüksek olsa da, Netflix yeni abone kazanarak ve mevcut abonelerini koruyarak bu maliyeti karşılamayı öngörüyor.

Netflix Bright ile yeni bir dönem başlatabilir

Netflix Bright ile eleştirmenleri tatmin edemese de, sinema endüstrisi için yeni bir dönem başlatabilir. Netflix ve türevi servislerin giderek yaygınlaşması, yapım şirketlerini ve stüdyoları sinema salonları pas geçerek doğrudan bu servislerde yayınlanacak filmler yapmaya teşvik edebilir. Her filmin ticari açıdan aynı başarıyı göstermesi mümkün olmasa da, Bright sinema sektörü açısından yeni bir yaklaşımı hayata geçirmiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER