Eğlence

Bright Netflix’e istediğini verdi

brightNetflix, Will Smith’e güvenmesinin karşılığını almış gibi görünüyor. Şirketin “gişe filmi yapma” girişiminin ilk hamlesi olan Bright, ABD’de üç gün içinde 11 milyon Netflix kullanıcısı tarafından izlendi. Söz konusu rakamlar, reyting ölçüm şirketi Nielsen tarafından açıklandı.

11 milyonun etkileyici bir sayı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Netflix’in kısa süre önce yayınladığı Stranger Things’in ikinci sezonunun ilk bölümü, ABD’de üç gün içinde 15.8 milyon izleyiciye ulaşmıştı. The Crown’ın ikinci sezonunun ilk bölümü ise 3 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Bright eleştirmenler tarafından yerden yere vurulsa da, Netflix bununla pek ilgilenmiyor gibi görünüyor. Şirket daha yayınlamadan filmi bir seriye dönüştürmek için yeşil ışık yakmıştı. Netflix adına filmin kalitesinden ziyade kendisinden bahsettirmesi daha önemli gibi görünüyor.

Paylaşılan rakamlar Netflix’ten gelmediği için doğrulukları konusunda biraz temkinli davranmak gerekiyor. Nielsen’in takip yöntemi, mobil cihazları ve bilgisayarları kapsamıyor. Sadece TV üzerinden yapılan izlemeler, Nielsen tarafından ölçülüyor. Buna ek olarak ölçümlerin sadece ABD’yi kapsaması da bir sorun olarak tanımlanabilir. Yine de, Nielsen’in istatistikleri Netflix’in içeriklerinin gördüğü ilgiyi anlamak için yardımcı oluyor.

Bright Netflix’in abonelerini tanıdığını gösteriyor

Bright Netflix’in abonelerini tanıdığını gözler önüne seriyor. Abonelerinin filmi seveceğini öngören şirket, daha filmi yayınlamadan devamını sipariş etti. 2018’de orijinal içeriklere 8 milyar dolar harcamayı planlayan Netflix, bu bütçede Bright ve benzeri filmlere de önemli bir pay verecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER