Teknoloji

Netatmo Apple HomeKit ile uyumlu ilk akıllı kapı zilini tanıttı

netatmo apple homekit

Netatmo Apple HomeKit ile uyumlu olan ilk akıllı kapı zilini CES 2019‘da gözler önüne çıkardı. Netatmo Smart Video Doorbell adını taşıyan ürün sayesinde kullanıcılar kapıda kimin olduğunu görmelerini sağlayacak uygulamayı Siri’ye komut vererek açabilecek.

Kapı zili her çalındığında ev sahibinin akıllı telefonundaki uygulamaya bir video görüşme isteği gönderecek. Böylelikle kullanıcılar kapıda kimin olduğunu yerlerinden kalkmadan görebilecek. Buna ek olarak, Netatmo’nun güvenlik uygulaması üzerinden evin etrafında belli bölgelerden geçildiğinde uyarı gönderilecek şekilde bir ayarlama yapılabiliyor. Şirket, ev sahiplerinin kapı zilindeki yerleşik mikrofon ve hoparlör sayesinde kapılarına gelenlerle yerlerinden kalkmadan konuşabileceklerini ve bu özelliğin kötü niyetli kişileri uzaklaştırmak için de kullanılabileceğini belirtiyor. Kapı zilinin çıkarılmaya çalışılması durumunda da ev sahibine güvenlik uygulaması üzerinden bildirim gönderiliyor. Netatmo’nun güvenlik uygulaması iOS 10 ve üstü ile Android 5.0 ve üstü sürümlere sahip cihazlarda çalışıyor.

Netatmo’dan yapılan açıklamaya göre, akıllı kapı zili toza, kire ve suya karşı dayanıklı. 1080p Full HD çözünürlüklü kamera, 160 derecelik geniş açılı bir lense sahip. Bu da kapı zilinden çevreyi büyük ölçüde görmeyi sağlıyor. Geceleri kızılötesi gece görüşü kullanan kapı zilinin çalışması için Wi-Fi bağlantısı ve kablolu bir kapı zili kurulumu gerekiyor.

Netatmo’nun kapı zili, görüntüleri kendi içindeki microSD karta kaydediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, veriler şifrelenmiş biçimde saklanıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde görüntüleri Dropbox’a da aktarabiliyor. Ancak Netatmo hesabının sadece 2 GB’lık bir ekstra Dropbox alanı getirdiğini belirtmekte fayda var.

HomeKit entegrasyonunun varlığı, akıllı kapı zilinin Apple Ev veya Siri üzerinden kontrolünü mümkün kılmanın ötesinde başka imkanlar da sağlıyor. Bu entegrasyon sayesinde Netatmo’nun kapı zilini diğer HomeKit cihazlarıyla eş zamanlı olarak kullanmak ve Siri Kestirmeleri’nden yararlanmak da mümkün hâle geliyor.

Netatmo Apple HomeKit entegrasyonuna sahip akıllı kapı zilini yılın ikinci yarısı itibarıyla piyasaya sürmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER