Teknoloji

Nest iki üst düzey çalışanıyla yollarını ayırdı

nest-termostat-260913

The Verge sitesinde yer alan habere göre, Google’ın sahibi olduğu Nest, hafta içinde iki üst düzey çalışanıyla yollarını ayırdı. Şirketin teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Yoky Matsuoka ve eski Dropcam CEO’su Greg Duffy, kariyerlerini başka yerlerde sürdürmek adına Nest’e veda ettiler.

Daha önce Google’da inovasyon birimini yöneten, aynı zamanda Washington Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi ve mühendislik dersleri veren Matsuoka, bundan sonraki kariyerine Twitter’da devam edecek. Nest’in Dropcam’i satın almasıyla şirkete katılan Duffy ise başka planlarının olduğuna dair ipuçları verse de, bu planları konusunda detay paylaşmadı. Nest cephesinden de ayrılıklara ilişkin bir açıklama gelmedi.

Yoky Matsuoka oldukça ilginç bir kariyere sahip. ABD’ye profesyonel bir tenis oyuncusu olma hayaliyle gelen Matsuoka, sakatlığı nedeniyle bu amacından vazgeçmek zorunda kalsa da, tenis ile ilişkisini koparmadı. Robot teknolojileriyle de ilgilenen Matsuoka, tenis oyuncularına idmanlarında eşlik edecek ve onlara yeteneklerine uygun şiddette top fırlatacak bir robot üstünde çalışmaya başladı. Google’ın özel proje ekibi Google X’in kurucuları arasına giren Matsuoka, daha sonra Nest’in teknoloji ekibinin yönetimini devraldı. Matsuoka’nın Twitter’daki görevinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Greg Duffy Nest’i kurmadan önce e-posta arama şirketi Xobni’yi Yahoo’ya satarak adından söz ettirmişti. Dropcam’in Nest tarafından satın alınmasının ardından iki şirketin arasında bir doku uyuşmazlığı olduğu ve eski Dropcam çalışanlarının Nest kültürüne ayak uydurmakta zorlandığı öne sürülmüştü. Şahsi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Dropcam’e veda ettiği için üzgün olduğunu söyleyen Duffy, ufukta heyecan verici şeylerin olduğunu dile getirmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER