Teknoloji

NEC’ten bakanları tanıyan dijital reklam panosu

nec-eye-flavorNEC’in Eye Flavor adı verilen dijital reklam panosu Aralık ayından beri Japonya’da satışta. Bu cihazı ilginç yapan ise entegre kameraya ve yüz tanıma teknolojisine sahip olması. Bir kişi bu panoya yaklaşmadan hemen önce, pano yaklaşan kişinin yüzünü kamerayla tarayarak bu kişinin yaş aralığını ve cinsiyetini belirliyor. Belirlediği bu verilere göre göstereceği reklamları seçiyor.

İş bu kadarla kalmıyor. Eye Flavor panoya bakan kişinin reklamlara karşı gösterdiği tepkilerin istatistiğini tutuyor. Hangi reklam çok ilgi çekti, hangisine karşı insanlar ilgisiz kaldılar, hangi zaman aralığında hangi reklama ilgi daha fazlaydı? Bunun gibi bilgiler derlenerek reklamverenlere gönderiliyor.

Eye Flavor büyük bir LCD ekrana, kameraya, akışkan medya kontrolörüne ve verimlilik analiz yazılımına sahip. NEC bu cihazın testlerini geçtiğimiz Ekim ayında 21 gün boyunca bir konferans merkezinde gerçekleştirdi. Yazının başında belirttiğimiz gibi Eye Flavor geçtiğimiz ay Japonya’da 22400 $’a denk gelen bir fiyattan satışa sunuldu. Eye Flavor’un Japonya dışındaki ülkelerde satılabilmesi için yeni bir yazılıma ihtiyacı var, çünkü yazılım şu anda sadece Japonlar’ın yüzlerini tanıyabiliyor.

nec-eye-flavor1

nec-eye-flavor-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER