Teknoloji

NASA Apple TV uygulaması yayınlandı

nasa

nasa apple tvNASA roketlerinin fırlatılmasını izlemek veya Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların günlük yaşamlarında neler yaptıklarını takip etmek isteyenler, öncelikli olarak bilgisayarlarına yöneliyor. Kurumun ABD’de kablolu yayın servisi üzerinden ulaşılabilen bir TV kanalı bulunsa da, bu kanalın kapsama alanı kısıtlı kalıyor. NASA Apple TV uygulaması, dünyanın dört bir yanında uzay yolculuk ve maceralarını büyük ekranda izlemek isteyenlere hizmet etmek için yola çıkıyor.

NASA daha öncesinde iOS, Android ve Fire OS platformları için uygulama yayınlamıştı. Bu listenin en yeni üyesi olan Apple TV uygulaması da ücretsiz olarak indirilebiliyor. NASA TV görüntülerine TV üzerinden erişim imkanı veren uygulama, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan gelen canlı kareleri de ekranlara taşıyor.

Uygulama aracılığıyla NASA veritabanında bulunan 15 bin fotoğrafa erişilebiliyor. “NASA’da Bu Hafta” gibi isimler taşıyan toplama videoları da uygulamanın sunduğu içerikler arasında yer alıyor. Kurumun hali hazırda üzerinde çalıştığı görevlerin listesi de uygulamada görülebiliyor.

NASA Apple TV uygulamasıyla radyo da dinlenebiliyor

NASA Apple TV uygulamasını sessiz bulanlar, uygulamada gezinirken kurumun “Third Rock” isimli çevrim içi radyosunu dinleyebiliyor. NASA radyonun teknolojiye meraklı genç yetişkinlerin zevklerine hitap edecek şekilde oluşturulduğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER