Teknoloji

MyKronoz ZePods ile AirPods’un karşısına ucuz alternatif çıkarıyor

mykronoz zepods

Kablosuz kulaklık arayanların önünde bir hayli fazla seçenek bulunuyor. Bunların büyük kısmı, Apple’ın AirPods‘una rakip olma iddiasını taşıyor. Ancak bunların çok azı, AirPods’a MyKronoz ZePods kadar benziyor. ZePods, şık akıllı saatleriyle tanınan İsviçreli MyKronoz’un ilk kulaklığı olarak 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtıldı.

ZePods için siyah, beyaz, kırmızı, pembe, mavi ve yeşil olmak üzere altı farklı renk seçeneği sunuluyor. Başlangıç fiyatının 79.90 avro olması da ZePods’un cazibesini artıran faktörler arasında bulunuyor. Bluetooth 5.0 desteğine sahip olan ZePods hem iOS hem de Android cihazlarla kullanılabiliyor.

ZePods’un her bir topuzunda 40 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu da 5 saate varan bir kullanım süresi sağlıyor. Aynı zamanda kulaklığı şarj eden taşıma kutusu ise 400 mAh kapasitesiyle ekstradan 15 saatlik bir kullanımı daha mümkün kılıyor.

ZePods iki versiyonla potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Standart ZePods’un taşıma kutusu USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. ZePods+ adını taşıyan versiyonda ise USB-C girişinin yanı sıra kablosuz olarak da taşıma kutusunu doldurmak mümkün oluyor. Bu versiyonun taşıma kutusunda Qi kablosuz şarj desteği sunuluyor. ZePods+ için 99.90 avro ödemek gerekiyor.

MyKronoz ZePods ne zaman satışa sunulacak?

MyKronoz ZePods, kulaklık renklerine uyumlu taşıma kutularıyla birlikte nisan ayında Avrupa’da ve ABD’de satışa sunulacak. ZePods+ ise yılın ikinci yarısı itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER