Teknoloji

MWC 2020 iptal edilse de, Huawei ve Honor’un planları değişmiyor

huawei developer accelerator

MWC 2020’nin geçen hafta içinde koronavirüs nedeniyle iptal edilmiş olması nedeniyle birçok şirket lansman etkinliklerini ertelemek zorunda kaldı. Ancak Huawei ve Honor için planlarda değişiklik yok gibi görünüyor.

Honor, bugün basın mensuplarına gönderdiği davetiyeyle, 24 Şubat Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.30’da bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Barselona’da bulunan Hotel W’de düzenlenecek etkinlikle aynı alanda bir de gösterim ve deneyim alanı da kurulacak ve yeni cihazlar gösterilecek. Etkinlik internet üzerinden de canlı yayınlanacak.

Öte yandan Huawei de 24 Şubat tarihinde Barselona’da buluna Italian Pavilion adlı mekanda bir “sanal basın toplantısı” düzenleyecek. Çinli şirket geçen yıl aynı yerde Huawei Mate X’in duyurusunu yapmıştı. Çinli şirketin katılımcılara yeni cihazları göstermek için bir sunum alanı da hazırlayacağı öne sürüldü.

Huawei’nin Barselona’da Mate XS modelini tanıtması bekleniyor. Mate X’te yer alan Kirin 980’den farklı olarak bu cihazda Kirin 990 yonga set bulunacak. Şirketin MWC’de yeni tabletler ve dizüstü bilgisayarlar da tanıtması bekleniyordu. Düzenlenecek Barselona etkinliğinde bu cihazların da duyurulduğunu görebiliriz.

Huawei P40 serisini ise bu etkinlikte beklemeyin. 2018’de çıkan P20 serisinden bu yana, P serisinin yeni üyeleri mart ayının sonunda gösteriliyor.

Bu arada Honor’un yeni bir akıllı saati, aynı zamanda yakın zamanda Çin’de duyurduğu telefonların küresel pazara özel versiyonlarını duyurması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER