Teknoloji

MSI Prestige PS42 güçlü donanımı hafif kasada sunuyor

MSI Prestige PS42MSI denince akıllara ilk olarak oyun bilgisayarları gelse de, şirketin portföyünde başka kategorilerde konumlanan bilgisayarlar da bulunuyor. Computex’te görücüye çıkan Prestige PS42 de şirketin üst sınıf bir deneyim arayan kullanıcıları için sunduğu seçenekler arasına katıldı. MSI Prestige PS42, 14 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor.

Dizüstü bilgisayarın merkezinde dört çekirdekli Intel Core i7-8550U işlemci bulunuyor. Neredeyse çerçevesiz olan 14 inçlik ekran, 1080p çözünürlük sunuyor. Prestige PS42’yi almak isteyenler, diledikleri takdirde cihaza ayrık 25W GeForce MX150 grafik işlemcisi yerleştirebiliyor. Tüm bu donanımın 15.9 inç kalınlığında ve 1197 gram ağırlığında bir alüminyum kasada sunulması da Presitige PS42’yi daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Prestige PS42, tartıda kendisinden daha küçük ekranlara sahip Dell XPS 13 ve 13 inç MacBook Pro’dan daha hafif çekiyor. 14 inç ekranlı Lenovo ThinkPad X1 Carbon Prestige PS42’ye kıyasla daha hafif bir cihaz olsa da, söz konusu bilgisayarda ayrık grafik kartı seçeneği sunulmuyor.

MSI Prestige PS42 için kullanıcılara M.2 SSD/SATA disk ve 16 GB’ye kadar uzanan bellek seçenekleri sunuluyor. 50 Wh kapasiteli pilin kullanıcılara 10 saate varan bir pil ömrü sağlayacağı belirtilirken, pilin şarjı iki USB-C girişi yerine AC adaptörü üzerinden gerçekleştiriliyor. MSI yeni dizüstü bilgisayarının fiyatı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER