Teknoloji

Mozilla’nın içerik oluşturma uygulaması Webmaker beta sürecini tamamladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mozilla-webmaker-android-180815

Mozilla’nın Android için geliştirdiği Webmaker uygulaması, kullanıcılarına bölgesel dillerde multimedya içerik oluşturma ve paylaşma imkanı sağlıyor. Bir süredir beta test döneminde olan uygulamaya artık Google Play Store üzerinden de erişilebiliyor.

Kullanıcılar Webmaker ile koleksiyon defterleri, fotoğraf galerileri, kullanım kılavuzları ve çizgi roman bantları oluşturabiliyor. Şu an için Bengal dili, Brezilya Portekizcesi, Endonezce ve İngilizce desteği sunan Webmaker’ın dil desteğinin kapsamı önümüzdeki dönemde genişleyecek.

Mozilla Webmaker’ın beta versiyonunu geçtiğimiz haziran ayında yayınlamıştı. Beta sürümünü deneyenler, içerik arayüzünün kullanımının zorluğundan dert yanmıştı. Bu şikayetleri dikkate almışa benzeyen Mozilla, uygulamanın hem çevrim içi hem de çevrim dışı performansını iyileştirmeler yaptığını vurgulamaktan geri kalmadı.

Buna ek olarak, artık Webmaker’da konum tabanlı olarak içerik keşfi yapılabilecek. Bu da Keşfet sekmesinde gezinen kullanıcıların etraflarındaki diğer Webmaker kullanıcılarının herkese açık paylaşımlarını rahatlıkla görebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER