Teknoloji

Mozilla VPN betadan çıktı, Windows ve Android için kullanımda

Mozilla VPN betadan çıktı, Windows ve Android için kullanımda

Mozilla’nın VPN servisi aralarında ABD, Birleşik Krallık ve Kanada’nın da bulunduğu altı ülkede faaliyete geçti. Windows ve Android kullanıcıları bu servisten yararlanabiliyor.

Aylık 4.99 dolarlık ücreti bulunan Mozilla VPN, diğer VPN servisleri gibi internette gezinmeyi daha gizli ve güvenli hâle getirecek şekilde tasarlandı. Bu hamlenin bir parçası olarak servisin adı da Firefox Private Network’ten Mozilla VPN’e çevrilmişti. Mozilla bu değişikliği geçen ay duyurmuştu.

Mozilla, VPN servisinin diğer birçok rakibe göre birtakım avantajlarının olduğuna dikkat çekiyor. Birçok durumda daha hızlı internette gezinme deneyimi sunduğunu, çünkü normal bir VPN servis sağlayıcısının sunduğu hizmette bulunanın üçte birinden az miktarda kod barındıran bir protokole bağlı çalıştığını söylüyor. Ayrıca şirket gizlilik odaklı dahili internet tarayıcısının da ününe güveniyor. Bunun sadece bir servisi çalıştırmak için gerekli olan bilgileri topladığını ve kullanıcı verilerini saklamadığını söylüyor.

Mozilla VPN betadan çıktı, Windows ve Android için kullanımda

VPN’in çıkışı ABD’de gerçekleştirilen denemelerin sonrasında gerçekleşti. Bu testlerin arasında VPN’in Firefox internet tarayıcısına doğrudan eklenmesi de vardı. Mozilla, o zamanlar isteyen kullanıcılara ayda 2.99 dolar karşılığında uzantının sınırsız kullanımı eşliğinde test imkanı vereceğini söylemişti. Bu uzantı sayesinde sistem seviyesinde değil, sadece internet tarayıcısı içinde trafiğin gizlenmesine izin veriliyor.

Yukarıda belirttiğimiz ABD, Birleşik Krallık ve Kanada gibi ülkelerin yanı sıra Mozilla VPN Singapur, Malezya ve Yeni Zelanda’da da kullanıma sunuluyor. Şirket bu yılın sonuna kadar daha fazla ülkede hizmet sunmayı hedefliyor. Android ve Windows’un yanı sıra çok yakında iOS için de istemcinin çıkacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER