Teknoloji

Mozilla karma gerçeklik internet tarayıcısını HoloLens 2’ye getiriyor

mozilla firefox reality
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft HoloLens 2‘yi 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında düzenlediği etkinlikte duyurmuştu. Şirket bu etkinlikte HoloLens 2 ile birlikte gelecek yazılımlar hakkında bilgi verdi. Bu yazılımlar arasında en çok dikkat çeken ise Mozilla tarafından karma gerçeklik cihazları için hazırlanan internet tarayıcısı Firefox Reality oldu.

Firefox Reality’nin HoloLens 2 için hazırlanan versiyonunun orijinal versiyondan ne kadar farklı olacağı bilinmiyor. Ancak Mozilla bu süreçte artırılmış gerçeklik materyallerini web ortamına taşıma konusunda daha fazla tecrübe edinmeyi hedefliyor. Firefox Reality’nin HoloLens 2 versiyonu, tarayıcının hâlihazırda Magic Leap gibi karma gerçeklik başlarında kullanılan versiyonunun üstüne inşa edilecek. Mozilla’nın yeni nesil Servo platformu yine tarayıcının temelinde bulunacak.

Microsoft HoloLens 2 için hazırlanan Mozilla Firefox Reality sürümünü denemek isteyenlerin sabırlı olması gerekiyor. Uygulamanın prototipi hazır olsa da, nihai versiyonunun tamamlanması için yaz ayları işaret ediliyor. Yine de, HoloLens 2’nin web erişimi konusunda bir sıkıntı yaşamayacağını bilmek rahatlatıcı bir haber olarak tanımlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER