Teknoloji

Microsoft HoloLens 2 ile karma gerçeklikte yeni dönemi başlatıyor

microsoft hololens 2

Microsoft HoloLens 2 uzun süredir bekleniyordu. Şirketin “yeni nesil karma gerçeklik başlığı” olarak tanımladığı ürün sonunda resmen gözler önüne çıktı. Microsoft, HoloLens’in yeni sürümüyle birlikte “işlerin yapılış şeklini değiştireceğine” inanıyor. Yazılım devinden yapılan açıklamada HoloLens 2’nin orijinal versiyona kıyasla daha kapsayıcı ve rahat bir deneyim sunduğu belirtilirken, kutusundan çıkar çıkmaz alanındaki en iyi deneyimi sunacağının da altı çizildi.

HoloLens 2 ile birlikte görüş alanını iki kattan fazla artıran Microsoft, 47 piksellik görüş derecesini ise muhafaza ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu değişimin her bir göz için 720p çözünürlüklü bir televizyondan 2K çözünürlüklü bir televizyona geçmek gibi olduğu belirtildi. Retina takibi yaparak kullanıcının baktığı yeri algılayacak olan HoloLens 2, kimlik doğrulaması için de Windows Hello desteği sunacak.

Microsoft HoloLens 2’de yeni Time of Flight sensörünü kullanıyor. Bu sensöre herhangi bir kumandaya ihtiyaç olmadan ellerin hareketini izleyebilen havalı algoritmalar eşlik ediyor. Hafif karbon fiber malzemenin kullanılması ve gelişmiş ısı yönetimiyle selefine kıyasla daha konforlu bir deneyim vadeden HoloLens 2’nin ana bandının üstünde de sıkılığı ayarlamak için bir kadran bulunuyor. Ana vizör ise başka bir şeye konsantre olmak gerektiğinde hızla döndürülebiliyor. Microsoft Azure Kurumsal Başkan Yardımcısı Julia White, yaptıkları değişikliklerle birlikte HoloLens 2’de ölçülebilir konfor ve ergonomiyi üçe katladıklarını dile getirdi.

Microsoft HoloLens 2 için hedef kitlesine yine kurumsal kullanıcıları koyuyor. 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında gerçekleştirilen tanıtımda HoloLens 2’nin büyük işletmelere sağlayacağı katma değerin üstünde duran yazılım devi, şimdiden oldukça önemli şirketlerle işbirliğine gitmiş durumda. Airbus, Bosch, Honeywell, Pearson, Philips ve Saab, HoloLens 2’de kullanılması için yazılım geliştiren şirketler arasında bulunuyor.

Microsoft HoloLens 2 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Microsoft HoloLens 2, bu yıl içinde satışa sunulacak. Cihaz için 3500 dolar ödemek gerekecek. Bu rakamı toptan ödemek istemeyenler, ayda 125 dolar karşılığında Dynamics 365 Remote Assist isimli servisten yararlanma imkanını da sunan abonelik paketiyle HoloLens 2’ye sahip olabilecek. HoloLens 2’nin ilk etapta satışa sunulacağı ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor: ABD, Japonya, Çin, Almanya, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER