Teknoloji

Motorola Razr sızıntısı katlanabilir tasarımın detaylarını gösteriyor

motorola razr

Motorola katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığını daha önce açıklamıştı. Bu cihazın nasıl görüneceği konusunda önemli ipuçları veren sızıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Motorola Razr adını taşıyacağı görülen katlanabilir telefon, genel tasarım haları itibarıyla da orijinal Razr serisinin karakterini yansıtacak gibi görünüyor.

Sızan fotoğraflara bakıldığında yeni Razr’ın da selefleri gibi kapaklı bir telefona benzeyeceği, ancak kapak açıldığında kullanıcıların karşısına kesintisiz bütün bir ekranın çıkacağı görülüyor. Söz konusu görüntülerin kaynağı bilinmiyor. Önce Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşılan Razr görselleri, daha sonra Slashleaks tarafından da paylaşıldı. Görsellerde cihazla birlikte kutusunu da görmek mümkün oluyor.

Motorola, yaz aylarında katlanabilir ekranlı bir telefon çıkarmayı planladığını geçtiğimiz şubat ayında 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde açıklamıştı. Şirketin yöneticilerinden Dan Dery, katlanabilir telefon pazarına giriş konusunda çok fazla gecikmeyeceklerini belirtmişti.

Motorola’nın geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı bir patent başvurusu da bu yılın başlarında ortaya çıkmıştı. Patent dosyasında yeni cihazın Razr adını taşıyacağı konusunda bir ifade yer almasa da, orijinal Razr ile olan tasarım benzerliği Motorola’nın bu yönde bir tercihte bulunması ihtimalini kuvvetlendirmişti.

Motorola Razr, Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi katlanabilir telefonların ardından bu yeni kategorideki dinamikleri belirleyebilecek cihazlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER