Manşetler

Motorola RAZR tanıtıldı: Klasik tasarım, katlanabilir ekran

Motorola RAZR tanıtıldı: Klasik tasarım, katlanabilir ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yaklaşık bir yıldır Motorola’nın katlanabilir telefon akımına diğerlerinden farklı şekilde yaklaşacağına dair haberler ortalıkta dolaşıyordu. Şirketin, bir zamanların efsane telefonu RAZR’ı modern bir formda, katlanabilir ekran teknolojisinin yardımıyla geri getireceği söyleniyordu. Dedikodular gerçeğe dönüştü ve Motorola RAZR tanıtıldı.

2000’li yılların en popüler kapaklı cep telefonlarından bir tanesi olan Motorola RAZR, şimdi klasik tasarımını 2019 teknolojilerini barındırarak geri getiriyor. Katlanabilir ekran etrafında tasarlanan yeni telefon, açık hâliyle günümüzde alıştığımız bir akıllı telefonun boyutlarına sahip. Menteşe tasarımı sayesinde kapandığında ise daha küçük ve rahat taşınabilir biçime dönüşüyor.

Motorola, telefonun içindeki bileşenler konusunda orta üst segment çizgisini tercih etmiş. Katlanabilir Motorola RAZR’da 6.2 inç, katlanabilir pOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 2142 x 876 piksel çözünürlüğe ve 21:9 görüntü oranlı sinema formatına sahip. Aynı zamanda dışta, hızlı bilgi kontrolü veya görüntülü görüşmelerde kullanım için ikinci bir ekran var. gOLED teknolojisini barındıran bu ekran 2.7 inç büyüklüğe, 600 x 800 piksel çözünürlüğe ve 4:3 görüntü oranına sahip. Burası bildirimlere de ev sahipliği yapıyor.

Yeni Motorola RAZR’da 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. 205 gram ağırlığa sahip telefon, katlanmış hâliyle 14mm’lik kalınlığa ulaşıyor.

İçeride 2510 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 15W TurboPower şarj yeteneği de mevcut. Android 9 Pie ile yüklü olarak gelen telefonun gövdesi sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı, dışı suya dayanıklı nano kaplamaya sahip.

Telefonda iki adet kamera bulunuyor. Arkadaki ana kamera 16 megapiksel, f/1.7, 1.22 mikron, elektronik görüntü dengeleme özellikli bir kamera. Önde ise 5 megapiksel, f/2.0, 1.12 mikron piksel boyutlu bir kamera bulunuyor.

Eski tasarımı, orta üst segmentlerle, ancak katlanabilir ekran gibi ilgi çekici bir yeni bir teknolojiyle birlikte satın almak isteyenlerin epey bir para ödemeleri gerekiyor. Hatta bu miktar bir iPhone 11 Pro Max’in tutarının üstüne de çıkıyor. Motorola RAZR ABD’de Verizon tarafından satılacak. 26 Aralık 2019’da ön siparişler alınmaya başlanacak, telefon 9 Ocak 2020’de satışta olacak. Fiyatı da 1499.99 dolar olarak belirlendi.

Motorola RAZR’ın 2020’nin ilk aylarından itibaren Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Avustralya’da belirli ülke pazarlarında satışa çıkacağı belirtiliyor. Motorola’nın telefonlarını Türkiye’de pek görmüyoruz. Bu nedenle RAZR’ı da en azından kısa vadede beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER