Teknoloji

Motorola’dan Razr için katlanabilir ekran testi videosu

Motorola’nın katlanabilir ekranlı, açılır kapaklı telefonu Razr’ı Türkiye’de görüp görmeyeceğimizi bilmiyoruz. Ancak yepyeni bir video Motorola Razr’ın katlanabilir ekranının nasıl test edildiği hakkında bir fikir veriyor. Motorola, CNET’in Razr ile gerçekleştirdiği katlama testinden memnun kalmamış olacak ki, “Gerçek Razr katlama testi” olarak nitelendirdiği bir video yayınladı.

Videoda Motorola’nın robotunun ekranı ne kadar yavaş ve itinalı şekilde kapatıp açtığını görüyoruz. Bu hareket altı kez tekrarlanıyor. Daha da önemlisi, Motorola’nın robotu menteşeye doğru herhangi bir baskı uygulamıyor gibi görünüyor. Nazik görünen, çubuk biçiminde bir el ekranı açıyor, ikinci bir el ise onu kapatıyor.

Bunun önemli olmasının nedeni, CNET’in Razr’ın katlanabilir ekranına değil, menteşesine zarar vermiş olması. Menteşeye verilen zararın CNET’in SquareTrade’den ödünç aldığı test makinesinin düzgün biçimde tasarlanmış ve kalibre edilmiş olmamasından mı, yoksa Motorola’nın menteşe yapısından mı kaynaklandığı ise net değil.

Tabii ki, Motorola burada CNET’in makinesini suçluyor. Video ile birlikte The Verge sitesine gönderilen açıklamada aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

SquareTrade’in FoldBot’u cihazımızı test etmek için tasarlanmamıştır. Bu nedenle, bu makineyi kullanan tüm testler menteşeye aşırı baskı uygular ve telefonun istendiği gibi açılıp kapanmasına izin vermez, bu da testi yanlış yapar. Unutulmaması gereken önemli nokta, Razr’ın ürün geliştirme sırasında kapsamlı döngü dayanıklılık testine tabi tutulmasıdır ve CNET’in testi, tüketicilerin Razr’ı gerçek dünyada kullanırken neler yaşayacağının göstergesi değildir. Razr’ın dayanıklılığına her güvenimiz var.

Motorola, telefonun ekranının en az iki yıl boyunca açılıp kapanmaya dayanıklı olacağını söylemişti. Aynı zamanda tümsek ve çıkıntıların da zaman içinde meydana gelebileceğini, bunun da normal olacağını söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER