Teknoloji

Motorola yeni telefonunun tanıtım tarihini açıkladı

motorola one hyper

Motorola, kısa süre önce tanıttığı katlanabilir ekranlı 2019 model Razr ile manşetlere geri dönmüştü. Ancak Razr’ın çıkışına daha uzun bir süre bulunması ve telefonun fiyatının Motorola’nın ana kitlesinin alım gücünün üstünde olması, şirketin yeni seçenekler sunmaya devam etmesine neden oluyor. Özellikle orta segment pazarını hedefleyen Motorola, One Hyper ile bu kategori için yeni bir seçenek daha sunmaya hazırlanıyor.

3 Aralık itibarıyla resmiyet kazanacak olan One Hyper, Motorola’nın pop-up (açılır) ön kameraya sahip ilk telefonu olma özelliğini taşıyor. Motorola’nın sayıları giderek artan One serisi telefonları, şirketin Moto Z ve Moto X serilerinin bıraktığı boşluğu dolduruyor. One serisinde yola çıkarken Android One deneyimi sunan Motorola, bir süre sonra farklı bir yola girmişti. One serisinin üyelerinin büyük kısmı, isimlerinde açıkça belirtilen öne çıkan bir özellikle geliyor.

One Hyper’ın adındaki “Hyper” kelimesi ise büyük ihtimalle akıllı telefonun açılır ön kamerasını sembolize etmek için verilmiş gibi görünüyor. Cihazın açılır ön kamera moduna olan yaklaşımının farkını gösteren fotoğraflar da geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. One Hyper’ın açılır ön kamerası, telefonun arka kameralarıyla aynı hizadaki mekanizma üzerinden ortaya çıkıyor. Bu tasarımın pratikte sağlayacağı faydaları görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

motorola one hyper

Motorola One Hyper Brezilya’da tanıtılacak

One Hyper’ın ikili arka kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 675 işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. One Hyper’ın arkasındaki parmak izi tarayıcısının etrafında mavi bir halkanın bulunduğu ve bunun da Amazon Alexa’nın varlığını sembolize ettiği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Motorola One Hyper, Brezilya’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Motorola’nın Güney Amerika pazarına verdiği önemi düşününce bu tercih pek şaşırtıcı görünmüyor. One Hyper’la ilgili diğer detayları görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER