Teknoloji

Motorola MWC 2020 etkinliğinin tarihini açıkladı

motorola moto g8 mwc 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Barselona’da gerçekleşecek 2020 Mobil Dünya Kongresi‘ne (MWC 2020) doğru geri sayım devam ediyor. Kongrenin başlangıç tarihi yaklaştıkça şirketlerin Barselona’da düzenleyeceği etkinliklerin detayları da ortaya çıkıyor. MWC 2020 kapsamında gerçekleştireceği etkinliğin tarihini duyuran son şirket Motorola oldu.

Motorola tarafından basın kuruluşlarına gönderilen davetiyede etkinliğe dair fazla detay verilmiyor. 23 Şubat akşamında gerçekleştirilecek etkinliğin davetiyesinde “have us on the edge of your seat” (Bize koltuğunuzun kenarında yer açın) ifade bulunması dikkat çekiyor. Burada geçen “edge” kelimesi, Motorola’nın yeni amiral gemisinin Moto Edge ismiyle çıkması ihtimalini artırıyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass ise kısa süre önce Twitter hesabı aracılığıyla “Motorola Edge+” yazan bir görsel paylaştı. Bu da Motorola’nın yeni akıllı telefonunun hem standart hem de “plus” versiyonunun bulunması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Edge+ modelinin standart modele göre biraz daha gelişmiş teknik özellikler ve daha büyük ekranla gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Moto Edge’e dair bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak Edge isminin tercih edilmesi, Motorola’nın yeni telefonunda “şelale ekran” olarak da tanımlanan kavisli ekran formatına yer verebileceği anlamına geliyor.

Motorola MWC 2020 etkinliğinde başka neleri tanıtacak?

Motorola’nın yeni telefonunun ekranının üstünde bir çentik bulunmasına pek ihtimal verilmiyor. Şirket, One serisinde çıkardığı akıllı telefonlarda çentik yerine kamera delikli ekranları tercih etmişti. Yükselen kamera da olası bir seçenek olsa da, bu konuda somut bir işaret görülmüş değil.

Motorola Moto Edge’e dair tüm detayları görmek için MWC 2020’ye kadar sabretmek gerekiyor. Şirketin etkinlikte başka sürprizlerinin olup olmayacağı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER