Teknoloji

Motorola Moto X ve Moto G’nin 2014 modellerini duyurdu

motorola-moto-x-g-050914

Motorola yeni Moto X ve Moto G cihazlarının, geçen yıl çıkan birinci nesil akıllı telefonların takipçilerinin duyursunu gerçekleştirdi. Her iki modelde tüketicilerin karşısına önemli güncellemelerden geçmiş şekilde çıkıyor.

Yeni amiral gemisi Moto X, 5.2 inç, 1920 x 1080 çözünürlüklü ve 423 ppi piksel yoğunluklu AMOLED ekran bulunuyor. 2.5 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801’in güçlendirdiği Moto X’te Android 4.4 KitKat yüklü olarak geliyor.

Arkada yer alan 13 megapiksel kameraya çift LED flaş eşlik ediyor ve bu kamera 4K video kaydı yapabiliyor. Cihazda yer alan dört farklı mikrofon sayesinde video çekimi sırasında daha iyi ses kaydının yapılması vadediliyor. Ayrıca görüşmelerde de arka plandaki gürültünün etkisi azaltılmış olacaktır.

Alüminyum gövdeye sahip telefonla birlikte ahşap veya deri arka kapaklar opsiyonel olarak sunuluyor, bununla birlikte lazerle oyma da yapılabiliyor. 2300 mAh kapasiteli pile sahip olan Moto X’in turbo şarj özelliği de bulunuyor. Yani 8 saate kadar çalışma imkanı sunan batarya kapasitesi için 15 dakikalık şarj yeterli oluyor.

Yeni Motorola G ise 5 inç, 720 x 1280 piksel çözünürlüklü, 294 ppi piksel yoğunluklu IPS ekran barındırıyor. Cihazda 1.2 GHz, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci yer alıyor.

8 megapiksel otomatik odaklı, f/2.0 diyafram açıklıklı kamera arkada yer alırken önde de 2 megapiksel kamera bulunuyor.

Depolama seçenekleri 8 GB ve 16 GB olarak sıralanırken, tek ve çift SIM kartlı versiyonlar da mevcut. Ayrıca sadece Brezilya için 16 GB çift SIM DTV modeli de çıkacak. Bu cihazların depolama kapasitesi microSD kart yuvası sayesinde 32 GB’ye kadar ek olarak artırılabiliyor.

Motorola Moto X bu ay sonundan itibaren, Moto G ise gelecek ay içinde yurt dışında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER