Teknoloji

Motorola gelişmiş kamera deneyimini uygun fiyatla sunacak

motorola moto one zoom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Önümüzdeki dönemde gelişmiş kamera yetenekleri bulunan bir telefon satın almak için çok yüksek meblağlar ödemeye gerek kalmayacak gibi görünüyor. WinFuture sitesinde Roland Quandt imzasıyla yayınlanan habere göre; Motorola, Moto One Zoom adını taşıyan dört arka kameralı ve uygun fiyatlı bir telefon çıkarmaya hazırlanıyor.

Moto One Zoom’da ana kamera görevini 48 megapiksellik sensörün üstleneceği belirtiliyor. Bu kameranın piksel birleştirme teknolojisi sayesinde dört sensör pikselini tek bir pikselde buluşturacağı belirtiliyor. Bunun da her bir bağımsız pikselin ışık toplama kapasitesini artıracağı ifade ediliyor.

Moto One Zoom’un ortamdaki ışık seviyesine uyum sağlayarak hem yüksek hem de düşük çözünürlüklü sensörlerinde en iyi sonuçları verebilmesi hedefleniyor. En azından teorik olarak bu planlanıyor. Aynı tekniğin kullanıldığı OnePlus 7 Pro’da genellikle ortalama kalitede kareler yakalandığını belirtmek gerekiyor.

Ana sensöre 2 veya 3x zoom yapabilen bir telefoto sensörün eşlik edeceği belirtiliyor. Bu sensörün yazılımın da yardımıyla 5x hibrit zoom yapabileceği söyleniyor. 117 derece görüş açısına sahip geniş açılı lens ve derinlik sensörü de arka kamera sisteminin diğer üyeleri arasında bulunuyor.

motorola moto one zoomMoto One Zoom, isminin oluşturduğu izlenime rağmen, bir Android One cihazı olmayacak gibi görünüyor. One Zoom’un taslak görseller de bu beklentiyi destekliyor. Akıllı telefonun arka panelinde “Android One” logosu yerine “Motorola One” logosu görülüyor.

Motorola Moto One Zoom ne zaman tanıtılacak, fiyatı ne kadar olacak?

Motorola Moto One Zoom hakkında detaylı bilgilerin eylül ayında Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2019’da verilmesi bekleniyor. Ancak akıllı telefonun Avrupa’da 429 avro gibi bir fiyatla satılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER