Teknoloji

Motorola iPhone X ile dalga geçen Samsung reklamıyla dalga geçiyor

Apple iPhone X’u satmaya başladıktan sonra Samsung, yayınladığı bir reklam ile dalgasını geçmiş, Apple’ın 10 yıl içinde Samsung’un başlattığı yeniliklerin nasıl gerisinde kaldığını anlatmak istemişti. Bunu yaparken iPhone kullanıcılarına “büyüyün” olarak özetleyebileceğimiz, birkaç anlamı olan bir mesaj vermeye de çalışmıştı.

Motorola ise yayınladığı son reklam ile Samsung’a göndermede bulunuyor, tüketicilere “daha da yükselmeleri” şeklinde bir mesaj veriyor. Ancak bunu orta segment Moto Z2 Play ile yapmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Büyük ekran, kapasitif ekran kalemi, suya dayanıklılık, dahili hafıza, kulaklık jakı gibi unsurlar, Samsung’un Apple’a gönderme yaparken kullandığı nitelikler arasındaydı. Aslına bakılırsa, Cupertino şirketi büyük ekran konusunda adım atmıştı. Kulaklık jakı ise Apple’ın karşı olduğu ve telefonlarından kaldırdığı bir unsur olma özelliğini taşıyor.

Motorola’nın reklamı Samsung’un sunduklarını yeterli bulmayanlara odaklanıyor. Daha büyük ekran isteyenlere Moto Mod projektör tavsiyesinde bulunuluyor. Motorola, Moto Mods’u yükseltmenin de ötesinde bir unsur olarak öne çıkarıyor. Ancak bunu yaparken sunulan seçeneklerin içinde sadece bir tanesini reklamda gösteriyor.

Daha da ilginç olanı, Motorola’nın bu yetenekleri gösterirken Moto Z2 Play’i kullanması. Bu telefon Motorola’nın yıl içinde çıkardığı en üst model değil. Üstelik performans anlamında da Galaxy Note 8’in tozunu yutar. Ne var ki, burada performans değil, deneyimin öne çıkarılması anlatılıyor ve daha ucuz bir telefonla da istenen büyük ekranın elde edilebileceği mesajı izleyiciye veriliyor.

İLGİLİ HABERLER