Teknoloji

Motorola orta segmenti Moto G9 Power ve G 5G ile güçlendiriyor

motorola moto g9 power

Motorola Moto G9 Power ve G 5G adını taşıyan iki yeni orta segment telefonu gözler önüne çıkardı. Moto G 5G’ye dair bilgiler bir süre önce görülmüş, G9 Power’a dair detaylar ise çok kısa süre önce internete sızmıştı.

Moto G9 Power’ın 6000 mAh kapasiteli pili göze çarpan ilk özelliği oluyor. 6.8 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü LCD ekran taşıyan telefonun önünde 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut.

Akıllı telefonun arkasında ise 64 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Arka paneldeki Motorola logosu da parmak izi tarayıcısına ev sahipliği yapıyor.

Moto G9 Power’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemi ve Motorola’nın My UX kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan 6000 mAh pil kapasiteli pil, 20W şarj hızını destekliyor.

Moto G9 Power, Avrupa’da 200 avro karşılığında satılacak. Telefon için mor ve yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut.

Motorola’nın diğer yeni telefonu ise Moto G 5G adını taşıyor. Telefon adından da anlaşılabileceği üzere 5G desteğine sahip. 6.7 inç ekranlı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemci bulunuyor.

Telefonun arkasında 48 megapiksel ana kamera yer alıyor. Bu kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren 5000 mAh pil, 20W şarj desteğine sahip. Moto G 5G kutusundan Android 10 ve My UX kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Motorola Moto G 5G

Moto G 5G için 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı konfigürasyonları sunuluyor. Baz versiyon Avrupa’da 300 avro karşılığında satılacak.

Motorola Moto G9 Power ve G 5G, Avrupa’nın ardından Latin Amerika, Orta Doğu ve Asya ülkelerinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER